“Het houdt maar niet op”, was een veelgehoorde kreet rondom de wedstrijden van Excelsior M in de eerste en tweede periode. Het leek wel of alles tegen zat in die fase. Inmiddels horen we dezelfde woorden weer regelmatig, maar nu in positieve zin. In de laatste zes wedstrijden werden maar liefst zestien punten gepakt en is het totaal inmiddels 33. Dat is dus bijna net zoveel als de 21 wedstrijden daarvoor. Ook in Genemuiden pakte Excelsior M overtuigend de drie punten.

Negentig procent van de wedstrijd was Excelsior M heer en meester op het winderige veld van SC Genemuiden. De 2-3 overwinning was dan ook een magere afspiegeling van de verhoudingen. Vanaf het eerste fluitsignaal dicteerde Excelsior M. Vlot combinerend werden de nodige kansen gecreëerd, maar het meegereisde legioen moest wachten tot de 20e minuut. Robin Hofman nam een corner van rechts en Daan Smith knikte hard de bal achter doelman Flier. Meerdere keren was de ploeg van John de Wolf al dichtbij, maar ook Genemuiden was één keer in de buurt van de openingstreffer. Een hoge lange bal werd gedragen door de wind en de Excelsior M-defensie vergiste zich in de snelheid. Tjeerd Korf probeerde met een lob de bal over de uitgekomen Jean-Paul van Leeuwen te liften, maar de bal verdween in het zijnet.

Hiermee is meteen het enige groen-witte gevaar van de eerste helft vermeld. De laatste tien minuten van de eerste helft slonk de dadendrang van Excelsior M weliswaar, maar de achterhoede kwam niet in gevaar. Rest nog te vermelden dat scheidsrechter van Herk twee gele kaarten gaf in deel 1. Na een opstootje kregen hoofdrolspelers Anne van der Kolk en Robin van der Ende keurig verdeeld de gele kaart.

Na de rust begon Excelsior M furieus. Na een razendsnelle counter via Daan Smit en Kevin Vink ontsnapte Daniel Oliviera Furtado op randje buitenspel. Hij omspeelde de doelman en zorgde keurig voor de verlossende 0-2. Vier minuten later was het wederom Oliviera Furtado die de 0-3 aantekende. Een prachtige pass van Stephan Kruithof en eveneens een prachtige aanname van Vincent van der Berg vormde de inleiding van dit doelpunt. Van den Berg hield het overzicht en Oliveira kon de bal met links eenvoudig binnentikken.

Hierna werd Excelsior M een tikkeltje overmoedig. Er werd slordig met de vele ruimte omgegaan en ook grote kansen op een monsterscore werden gemist. Oliviera Furtado verdween na een overtreding nog in het boekje van de scheidsrechter en is net als van der Ende volgende week geschorst.

Trainer John de Wolf wisselde uit voorzorg Michael Poeljes. Toen Genemuiden-speler Visscher na een harde charge op Vincent van den Berg rood kreeg ging ook Daan Smith voortijdig van zijn rust genieten. Alptekin en Mendes Moreira waren de vervangers van de twee uitblinkers. Met een man meer ging Excelsior M op zoek naar de 0-4.

Excelsior M kreeg echter de deksel op de neus toen Anne van der Kolk in de 78e minuut in ondertal de 1-3 kon scoren na niet kordaat ingrijpen achterin.

Toen Niels Redert zich licht aangeslagen moest laten vervangen in de 83e minuut was er van de eerdere superioriteit geen sprake meer. In de slotseconde maakt Tjeerd Korf met een kopbal uit een corner zelfs nog 2-3. Hier bleef het bij en boekte Excelsior M een schitterend en dik verdiend resultaat, waardoor met nog drie wedstrijden te gaan het Topklasserschap zo goed als zeker gecontinueerd gaat worden. Wie dat ruim een maand geleden had durven uitspreken zou heel raar aangekeken zijn. De spelers zijn op het juiste moment wakker geschud en hebben hun voeten laten spreken. Een schitterende prestatie van de mannen van trainer John de Wolf.

Echter nog altijd is niets zeker, want definitief veilig is Excelsior M nog  niet. Echter; met nog drie wedstrijden te gaan belooft het prima spel van de laatste weken nog een mooi slot van de competitie. De definitieve handhaving zou zelfs nog een extra glans kunnen krijgen met de periodetitel. Want na de nederlaag van HHC Hardenberg leidt Excelsior M in de derde periode. Daarnaast is Excelsior M ook nog actief in twee regionale bekertoernooien. Dus zorg allemaal dat je de laatste wedstrijden het geweldig presterende team komt steunen!

Dinsdag a.s. om 20.00 tegen zondag-topklasser Leonidas en zaterdagmiddag a.s. in de competitie tegen FC Lisse.