Excelsior M bevestigde afgelopen zaterdag de uitstekende vorm door titelkandidaat Katwijk met 3-0 naar huis te sturen. De Tricolores zijn daardoor nu al negen competitieduels ongeslagen, waarvan er zes werden gewonnen. De laatste nederlaag dateert van 20 oktober 2018 toen Kozakken Boys met een 0-1 zege vertrok uit Maassluis. Dankzij deze uitstekende vorm is Excelsior M aan een flinke opmars op de ranglijst bezig. Inmiddels staat Excelsior M zesde met evenveel punten als nummer vier Koninklijke HFC en nummer vijf Jong Sparta Rotterdam.

De top 5 lonkt dus voor de ploeg van Dogan Corneille. Er zal dan a.s. zaterdag wel gewonnen moeten worden en dat is geen makkelijke opgave. Op sportpark Panhuis in Veenendaal is GVVV namelijk de tegenstander. En ook dat is een ploeg die doorgaans in het linker rijtje te vinden is.

In topvorm is GVVV echter niet. De afgelopen vier wedstrijden haalden de blauwen uit Veenendaal slechts twee punten. Bovendien wist GVVV in drie van deze vier wedstrijden geen doelpunt te maken. De laatste zege dateert van 1 december maar was wel een hele knappe. Op bezoek bij IJsselmeervogels werd het 1-2. Een zege die aangeeft waartoe GVVV in staat is. De ploeg mag dan in een mindere fase zitten, de kwaliteiten om het Excelsior M moeilijk te maken zijn volop aanwezig.

Vorig seizoen gingen de Tricolores met 1-0 onderuit. Excelsior M brak daarmee met de trend die het de jaren ervoor had ingezet. Op bezoek bij GVVV werden in de voorgaande seizoenen namelijk regelmatig goede resultaten behaald. Zo werd het twee seizoenen geleden maar liefst 1-4 door doelpunten van Niels Redert, Dean van Ooijen, Vincent v.d. Berg en Adair Veiga Lopes. En ook het seizoen ervoor, het kampioensjaar, werd er gewonnen. Kevin Vink werd toen de matchwinner door laat in de tweede helft de enige treffer te maken.

Om te zien wat het dit jaar wordt verwachten we u natuurlijk weer langs de lijn. Vanwege de sneeuwval van afgelopen week zijn alle overige wedstrijden afgelast, alle tijd en ruimte dus om onze hoofdmacht aan te moedigen. De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter L.Timmer.