SINDS 1918

Goede eerste en slechte tweede helft zorgt voor geflatteerde nederlaag

//Goede eerste en slechte tweede helft zorgt voor geflatteerde nederlaag

Goede eerste en slechte tweede helft zorgt voor geflatteerde nederlaag

Excelsior M zaal 1 heeft geflatteerd maar wel verdiend verloren van Maense. In een eerste helft, waarin keurig werd verdedigd en via Tom sprong een 0-1 voorsprong werd genomen, had het technisch vaardige Maense vooral de bal maar was Excelsior M gevaarlijk via de omschakeling. Doordat ook Maense er een bal in wist te prikken, was de ruststand 1-1.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Het geluk was, op zijn zachtst gezegd, niet aan de kant van Excelsior M. Daarbij deed Maense er een schepje bovenop en kon Excelsior M geen vuist meer maken. Maense liep uit naar 3-1 (via o.a. een overduidelijk handsbal) maar Tom Sprong bracht met zijn tweede van de avond de spanning weer terug. Maense stond daardoor, halverwege de tweede helft, op een 3-2 voorsprong en Excelsior M ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel niet omdat Excelsior M te slordig was en veel te gretig en gehaast op doelpunten jaagde. Gevolg: de ene na de andere counter vloog erin. Maense liep uit naar 8-2 en kon drie punten bijschrijven.

Een zwakke tweede helft kostte Excelsior M derhalve de kop. Volgende week twee goede helften spelen i.p.v. één. Wellicht worden er dan weer eens drie punten bijgeschreven.

2017-11-15T16:51:47+00:006 november 2017|Wedstrijdverslag|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!