In de afgelopen Herfstvakantie werd bij Excelsior Maassluis voor alle O13 t/m O8 jeugd een tweedaags Herfstkamp georganiseerd. Uiteindelijk hebben een kleine 100 jeugdspelers deelgenomen aan alle onderdelen van het programma. Met als absolute hoogtepunt het nachtje logeren in de kantine.

Slootje springen bij de dropping

Op dinsdag mochten alle spelers van JO13, JO12 en JO11 blijven slapen. De meeste jongens vlogen na aankomst direct met een bal het voetbalveld op. Ondertussen werkte de begeleiding zich in het zweet om een culinaire topprestatie te leveren. Het leek erop dat de jongens de patat met snack goed konden waarderen.

Na het eten maakte iedereen zich klaar voor het voetbalmakelaarspel. De jongens moeten dan in groepjes op zoek naar spelersmakelaars die zich verstopt hebben op het Excelsior-complex. Bij iedere makelaar moet een speler worden gekocht, waarmee uiteindelijk een echt elftal moet worden gevormd. Iedere groep ging op pad met €51 miljoen euro. Zomaar lukraak spelers kopen voor de hoofdprijs is dus geen optie. Er moesten dus ook spelers van Excelsior Maassluis worden gekocht ;-).

Makelaarspel

Na het voetbalmakelaarspel kropen een aantal jongens voor de televisie om de wedstrijd van Ajax tegen Benfica te kijken. Vlak na de winnende goal stapten de jongens met zaklamp en warme kleding in auto’s om ergens in de buurt gedropt te worden. Ruim een uur later druppelde de eerste groepjes binnen. Uiteindelijk heeft iedereen de weg naar het complex teruggevonden. Een van de groepen belandde in een weiland en moest zelfs slootje springen om terug op het goede pad te komen. Bij thuiskomst kon iedereen met luchtbed en slaapzak een plekje zoeken in de kantine. Hier bleef het nog lang onrustig, maar uiteindelijk viel iedereen rustig in slaap.

De volgende dag stond in het teken van het FIFA19 Skills Voetbalplein georganiseerd door de Activiteitencommissie. In groepjes moesten de jongens alle skill games afwerken om op die manier de meeste punten te scoren. Na het voetbalplein was het Hersftkamp voor de oudere kids afgelopen en kon iedereen (uitgeput) naar huis.

Herfstkwizz en meiden winnen het Voetbaltoernooi!

Voor de kids van MO11, JO10, JO9 en JO8 ging het Herfstkamp juist van start met het FIFA19 Voetbalplein. De overwinning en bijbehorende snoepzak ging uiteindelijk mee met de kids van groep 4. Na het voetbalplein waren de meesten voetballend op een van de velden te vinden. Intussen werd in de keuken ook voor deze groep een feestmaal voorbereid. Tijdens het eten werden alle Engelstalige liedjes door de meiden hard meegezongen. De jongens vonden dat overigens maar raar ;-).

Na het eten maakte ook de jongsten zich op voor het Voetbalmakelaarspel. Zonder enveloppe met geld, moesten er in tegenstelling tot gisteren niet 7 maar 11 spelers worden gezocht. En de voetbalmakelaarspel hebben het de jongens extra moeilijk gemaakt. Zo klom een van de makelaars in een boom en was er een makelaar die in het donker bovenop de dugout van veld 2 ging liggen. Uiteindelijk wisten alle groepjes een speler bij alle makelaars te scoren.

Na het makelaarspel verzamelde iedereen zich in de kantine voor de Herfstkwizzz. Omdat we dit jaar oudere en jongere spelers hebben waren alle vragen in twee varianten. Een vraag voor O8 en O9 en een vraag voor O1o en O11. Wonderbaarlijk hoeveel vragen er goed beantwoord werden. Want weet jij wie de vader van Xess Xava is, hoe het logo van Spotify eruit ziet of hoe de personages van tv-programma Brugklas eruit zien?

Na de quiz was het bedtijd… Of toch niet? De jongens kregen namelijk de vraag of ze ‘thuis’ wilde blijven of mee wilden gaan met de dropping. En wat denk je… bijna iedereen ging mee! Wat stoer! Alle kinderen werden met leeftijdsgenoten op verschillende plekken in de omgeving gedropt. Twee groepjes werden zelfs net buiten de grens van Maassluis in Vlaardingen gedropt. Een spannende wandeling door een donker bos zorgde er uiteindelijk voor dat iedereen veilig terugkeerde op het sportcomplex. Net als de avond ervoor maakte iedereen zich klaar voor de nacht. En dat was best een klus! Er moesten zoveel bedden in de kantine liggen, dat je bijna de grond niet meer kunt zien. Moe maar voldaan vielen de meeste kids snel in slaap. Behalve boven! Daar lagen de meiden ‘te slapen’. Toen alle jongens al lang in Dromenland waren gingen de meiden toch nog maar even buurten…

Op donderdag stond na het ontbijt nog één activiteit op het programma. O8 en O9 speelde samen een 4 tegen 4 toernooi op veld 5. Alle O10 en O11 spelers speelden een toernooi op veld 3. De twee meidenteams kregen een beetje hulp van wat trainers en haalden uiteindelijk de finale. In een spannende finale moesten penalty’s uiteindelijk de beslissing brengen. Helaas miste Daniëlle de laatste penalty, waardoor de finale beslist was. Na het voetbaltoernooi gingen alle kids weer lekker naar huis om bij te komen.

Check hieronder ook de korte aftermovie!