Tot ons grote verdriet hebben wij kennisgenomen dat Gerard van Leeuwen op 59-jarige leeftijd is overleden. Gerard, vader van onze keeper Jean-Paul, was een langere periode ziek en heeft de strijd tegen de ziekte ALS verloren.

Naast dat Gerard een groot supporter was van zijn zoon Jean-Paul, was hij tevens in diverse andere functies actief bij Excelsior Maassluis. Zo trainde hij diverse seizoenen ons vrouwenteam, wat in 2013 zelfs leidde tot het eerste kampioenschap in de geschiedenis van de club. Ook was Gerard jarenlang de spin in het web van het opnieuw geïntroduceerde zaalvoetbal bij Excelsior Maassluis.

De afgelopen jaren ging de gezondheid van Gerard helaas sterk achteruit maar bleef hij, waar mogelijk en altijd vergezeld door boezemvriend Coen, de wedstrijden van de hoofdmacht bezoeken.

Enkele weken geleden nog vertelde Gerard in een bomvolle businessclub openhartig over zijn ziekte. Iets wat bij iedereen die aanwezig was voor een enorme brok in de keel zorgde.

Excelsior Maassluis wenst Jean-Paul, familie, vrienden en bekenden van Gerard heel veel sterkte met dit grote verlies en wenst iedereen veel kracht toe in deze moeilijke periode.

Rouwkaart en informatie omtrent uitvaart

Bekijk hier de rouwkaart

De regel m.b.t. het coronavirus is dat er alleen directe familie aanwezig mag zijn. Onderaan de rouwkaart staat een link voor een livestream. De crematie is vrijdag om 10:30 uur.