Zeven kaarten, waarvan twee keer rood, doen vermoeden dat er een uiterst onvriendelijke wedstrijd werd gespeeld in Scheveningen. Niets was minder waar, maar wie de reputatie van  scheidsrechter van der Vrande uit het Gelderse Beuningen kent, kan de kaartenregen enigszins verklaren.
De heer van der Vrande fluit dit seizoen landelijk. Dat betekent dat hij in de zaterdag en zondag hoofd- en topklasse actief is en vaak ook als vierde official in de Jupiler League wordt ingezet. Wie naar de verslagen van zijn optredens kijkt ziet dat het aantal gegeven rode kaarten dit seizoen al op veertien staat! Er lijkt geen wedstrijd te vinden waarin hij het zonder rode kaart afdoet. Ook in deze wedstrijd trok de beste man er weer twee; vriend en vijand waren het er over eens; volkomen onnodig en absoluut niet in de geest van de wedstrijd.

Het zou de KNVB sieren om nog eens heel kritisch te kijken naar de manier waarop deze man zijn wedstrijden fluit.

Alle ergernis over de arbitrale dwalingen ten spijt; Excelsior M boekte in ondertal een zeer verdienstelijk resultaat tegen de kustbewoners. Er had zelfs meer ingezeten voor de geplaagde ploeg van Cesco Agterberg maar gebrek aan scorend vermogen is nu eenmaal waar de Tricolores in deze fase van de competitie mee te maken hebben.

Thuisploeg Scheveningen begon beter dan Excelsior M aan de wedstrijd. Nadat Kemal Fakili in de beginminuten nog een hard afstandsschot knap tot corner verwerkte, was het in de 4e minuut raak. Hiermee stak weer de oude kwaal van een vroege achterstand bij Excelsior M de kop op. Voorafgaand aan het doelpunt kreeg Excelsior M een hoekschop, waarbij de bal na een inzet van Vincent van den Berg in de handen van doelman Tom Boks verdween. Boks trapte de bal snel uit naar de eenzame Mehmet Aldogan. Zijn bewaker Marciano Bruma leek sneller en zo ook het duel te winnen, maar kreeg de bal ongelukkig op zijn scheenbeen, waardoor Aldogan de bal in de loop meekreeg en onder Fakili door voor de openingsgoal kon zorgen. Hierna kreeg Scheveningen nog een grote kans, maar gelukkig schoot Ingmar Maayen van dichtbij, nadat hij in een scrimmage de bal voor zijn voeten kreeg, naast het doel van Fakili.

Gelukkig kon Excelsior M snel hierna de wedstrijd weer in evenwicht brengen. Na goed doorzetten van Niels Redert kon Raoul Gillet (hij verving de geblesseerde Kevin Vink) de bal van zestienmeter in het door Tom Boks verlaten goal schieten. Hierna zag Excelsior M dat er meer in zat en werd sterker en sterker, maar dit overwicht werd na een half uur abrupt onderbroken. De kleinste man van het veld, Daniël Furtado Oliviera, kreeg na een op het oog onschuldige botsing uit het niets de rode kaart. Ondanks het numerieke overwicht van thuisploeg Scheveningen konden ze geen uitgespeelde kansen creëren. Met tien man was Excelsior M zeker niet de mindere en kreeg met Vincent van den Berg in de tweede helft de grootste kans van de wedstrijd. Vincent omspeelde prachtig het defensieve centrum van Scheveningen en kwam één op één met Tom Boks. De boomlange doelman uit Schipluiden won echter deze strijd door de schuiver van Vincent te keren.

De wedstrijd kabbelde voort zonder echt noemenswaardige gebeurtenissen tot in de 85e minuut de scheidsrechter het tijd vond om een tweede rode kaart, nu voor Hamit Alptekin, te trekken. Nadat hij in de openingsfase van de wedstrijd een terechte gele kaart gekregen had, was het nu, na een onschuldige overtreding, ook tijd voor hem om vroegtijdig de douche op te zoeken. Met negen man moest Excelsior M de wedstrijd uitspelen. Scheveningen hoopte te profiteren van de extra ruimte, maar werd maar zelden gevaarlijk. Het grootste gevaar kwam zelfs van Excelsior M-invaller Marruchen Zimmerman. Robin Hofman zette hem vrij voor de doelman, maar wederom was doelman Boks belangrijk voor Scheveningen. De rebound kwam voor de voeten van een andere invaller Ahmad Mendes Moreira, maar hij werd buiten de zestien onderuit geschoffeld door keeper Boks, wat hem de gele kaart opleverde. De vrije trap werd vervolgens gestopt door diezelfde keeper, wat betekende dat het 1-1 bleef.

Excelsior M kan terugkijken op een wedstrijd waarin het trots kan zijn op de geboden strijdlust en knap overeind bleef op Houtrust. Toch blijft het eeuwig zonde dat de wedstrijd in negatieve zin werd beïnvloed door Dhr. van der Vrande.

Volgende week wacht de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent Genemuiden, waarbij we hopen dat die wedstrijd niet beïnvloedt zal worden door de scheidsrechter van dienst. Om 14.30 uur wordt op sportpark Dijkpolder afgetrapt.