Na de zege van vorige week leek Excelsior M klaar voor de derby tegen MVV’27. De ploeg van trainer Peter van Vliet moest wel aantreden zonder topscorer Remy de Jong en nieuwkomer Jesse van Gastel, die in eerdere wedstrijden had laten zien een aanwinst te zijn.

De eerste helft ging desondanks goed van start. Excelsior M verdedigde compact en loerde op een counter. MVV’27 had verreweg het meeste balbezit en drong ook aan. Tot grote kansen leidde dit echter niet. Sterker nog, Excelsior M kwam door twee mooie schoten van Rick Andreae en Tom Sprong op een comfortabele 2-0 voorsprong die tot vlak voor rust met hand en tand werd verdedigd. MVV’27 werd echter steeds minder slordig en gooide het tempo langzaam omhoog. Het leidde tot een verdiende aansluitingstreffer en een ruststand van 2-1.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn. Bij Excelsior M vloeiden de krachten weg en sloop de slordigheid erin. MVV’27 rook bloed en nam de wedstrijd langzaam maar zeker over. Dit leidde tot een snelle gelijkmaker én voorsprong van 2-3. Excelsior M ging nog tevergeefs op zoek naar de gelijkmaker maar vond daarin zijn Waterloo. MVV’27 speelde de wedstrijd professioneel uit en won uiteindelijk met 2-5. Een goed begin was dus niet genoeg voor Excelsior M om opnieuw drie punten te pakken. Aanstaande maandag krijgen de tricolores een nieuwe kans op bezoek bij Schipluiden 1.