Ook in de vierde wedstrijd kwam Excelsior niet van die hatelijke nul af, maar in tegenstelling tot de eerste drie wedstrijden was het een nederlaag met perspectief. Twee keer kwam Excelsior op voorsprong, maar twee keer duurde het maar kort. Cruciaal in de wedstrijd was de beslissing van scheidsrechter van den Helder, die kort voor rust een vrije trap op rand zestien cadeau gaf aan Kozakken Boys, waaruit zeer ongelukkig de gelijkmaker viel.  Stoffels kopte  de bal weg terwijl Powel tegen hem aanliep, maar de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven met alle gevolgen van dien.

Hierdoor werd er met een gelijke stand gerust, na een enerverende eerste helft, waarin Excelsior voor het eerst dit seizoen op voorsprong kwam. Het was weer Daan Smith (ook al maker van de eerste goal van het seizoen vorige week in Capelle), die bij de tweede paal de bal in een leeg goal schoot. Excelsior kon maar kort genieten van de voorsprong, want zes minuten later was het Gwaeron Stout die een knappe aanval achter Jesper Leerdam schoot.

De 2-1 voor Excelsior ontstond eveneens uit een prachtige combinatie. Robin van der Ende kwam op, vond Vincent van den Berg, die zijn maatje voorin Marruchen Zimmerman vrij voor doelman Hogendoorn zette. Zimmerman scoorde beheerst zijn eerste competitiegoal.

Hierna werd Kozakken Boys dus weer in de wedstrijd geholpen door de scheidsrechter. De bewuste vrije trap werd nog gestopt door Jesper Leerdam, maar de terugketsende bal werd door Zimmerman tegen Vincent van den Berg zijn rug geschoten en heel ongelukkig viel de bal in het doel.

Na de rust bleek Kozakken Boys veel effectiever. Trainer Danny Buijs had in de rust ingegrepen en bracht twee verse krachten, waaronder Madjer Lukoki. De ietwat corpulent ogende Madjer Lukoki ontpopte zich tot man van de wedstrijd door met twee goals voor de eindstand te zorgen. Zijn eerste goal schoot hij onverwachts knap in de verre hoek en bij de  2-4 strafte hij een foutieve terugspeelbal van Robin Hofman af. Hofman plaatste de bal te hard langs de opkomende Stephan Kruithof, waardoor Lukoki in een één tegen één-duel  Daan Smith het nakijken gaf en vervolgens Leerdam keurig passeerde. Zowel Kozakken Boys als Excelsior kregen nog de nodige kansen en beide ploegen raakten nog de lat, maar in de stand kwam geen verandering meer.

Toch liet Excelsior een veel betere indruk achter dan de vorige wedstrijden (ook niet zo moeilijk zouden de cynische volgers zeggen) en met iets meer geluk had er een goed resultaat ingezeten. De weg die is ingeslagen tegen Kozakken Boys moet voortgezet worden, dan kunnen de resultaten niet langer uitblijven. Om te beginnen aanstaande zaterdag in de uitwedstrijd bij promovendus Hoek.