SINDS 1918

FC Lisse – Excelsior M: Kans op revanche voor nederlaag in KNVB beker

//FC Lisse – Excelsior M: Kans op revanche voor nederlaag in KNVB beker

FC Lisse – Excelsior M: Kans op revanche voor nederlaag in KNVB beker

Aanstaande zaterdag gaan de Tricolores op bezoek bij FC Lisse. De geel-blauwen, één van de vele grote amateurclubs in de bollenstreek, zijn een oude bekende die we afgelopen seizoen voor de verandering niet tegenkwamen. FC Lisse kwam namelijk uit in de Derde Divisie en is dit seizoen één van de nieuwelingen in de Tweede Divisie. Nadat de Lissenaren een tweede plaats behaalden achter kampioen IJsselmeervogels, promoveerden zij via nacompetitie alsnog en komen ze, zoals vanouds, Excelsior M weer tegen.

Het is zelfs al de tweede keer dat beide ploegen elkaar dit seizoen treffen. In de eerste ronde van de KNVB beker, een halve week voor de competitiestart, reisde FC Lisse namelijk af naar Maassluis. Na 90 minuten stond er, zoals in alle thuiswedstrijden van Excelsior M dit seizoen, 1-1 op het scorebord en moesten penalty’s de wedstrijd beslissen. Na een lange, spannende serie was het uiteindelijk de ploeg van trainer Robert de Ruiter die er met het ticket voor de tweede ronde van door ging.

Deze tweede ronde, waarin een thuiswedstrijd werd gespeeld tegen Hoofdklasser Hoek, mondde uit in een spraakmakende soap waar deze week een einde aan kwam. FC Lisse had, net als tegen Excelsior M, een penaltyserie nodig om de volgende ronde te halen en zich te plaatsen voor de derde ronde. De scheidsrechter van dienst liet de penalty’s echter volgens het ABBA principe nemen (ploeg A neemt één penalty, dan neemt ploeg B er twee, dan ploeg A weer één, etc.). De KNVB verklaarde hierom dat de uitslag ongeldig was en liet Hoek een busreis van twee uur heen en terug maken voor enkel een penaltyserie. De uitkomst van deze penaltyserie was zuur voor FC Lisse. Nadat ze de oorspronkelijke penaltyserie hadden gewonnen, ging nu alsnog Hoek er met het ticket voor de derde ronde van door. Zo gaat niet FC Lisse maar Hoek naar Almelo voor een confrontatie met Heracles Almelo, de ploeg die vorig seizoen door Excelsior M nog tot een verlenging werd gedwongen.

FC Lisse kan zich, net als Excelsior M, dus volledig op de competitie richten. En daar hebben beide ploegen de punten hard nodig. Excelsior M (13e plaats) verzamelde tot dus ver zeven punten uit evenzoveel wedstrijden, FC Lisse (14e plaats) haalde zes punten uit zes wedstrijden. Wie zaterdag wint, zal een sprongetje maken op de ranglijst en afscheid nemen van de onderste plaatsen. Wie verliest moet serieus naar beneden kijken en komt in de gevarenzone.

Kijkend naar de 1-1 eerder dit seizoen én de competitiestart, zullen Excelsior M en FC Lisse redelijk aan elkaar gewaagd zijn. Voor de gokkers onder ons: beide ploegen hebben een gemiddelde van één punt per wedstrijd en speelden het merendeel van hun wedstrijden gelijk. Een gelijkspel ligt dus enigzins voor de hand. Het is echter een wedstrijd in de Tweede Divisie, waar de regel is dat ieder weekend uitslagen worden genoteerd die niemand vooraf had verwacht.

Bij Excelsior M zullen de sfeer en het vertrouwen in ieder geval goed zijn. Tegen Kozakken Boys, toch één van de sterkere ploegen in de Tweede Divisie, werd immers in de slotfase een verdiend punt gepakt wat Excelsior M de morele winnaar maakte. Er werd gestreden voor elkaar en weinig weggegeven, tekenen dat ‘oude’ patronen langzaam weer in het team sluipen en Excelsior M ook dit seizoen voor iedere tegenstander een lastige kluif wordt. Ook FC Lisse zal, ondanks de bekerkater, met een goed gevoel terugkijken op vorige week. Op bezoek bij ASV De Dijk werd een ruime 0-3 overwinning geboekt.

Zodoende is FC Lisse – Excelsior M, zo vroeg in het seizoen, al een belangrijke wedstrijd waarbij de steun van supporters hard nodig is. Bovendien is het complex van FC Lisse, Sportpark Ter Specke, een gezellig terrein waar het voor een voetbalsupporter goed toeven is. We verwachten dan ook weer een trouwe enclave Excelsior M supporters in Lisse te zien. De wedstrijd begint om 15:30 en wordt geleid door scheidsrechter Winkel.

2017-11-17T16:25:43+00:0012 oktober 2017|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!