SINDS 1918

Excelsior M opnieuw in slotfase onderuit

//Excelsior M opnieuw in slotfase onderuit

Excelsior M opnieuw in slotfase onderuit

Wederom ging Excelsior M in de slotfase onderuit; invaller Dylan Chiazor krulde in de 85e minuut een bal vanaf 30 meter wonderschoon over Jean Paul van Leeuwen en hield daarmee de punten in Spakenburg. Over de volle 90 minuten bezien waren uiteindelijk de Vogels de verdiende winnaar. Zeker in de tweede helft mocht de ploeg van Jeroen Rijsdijk geen enkele aanspraak maken op een overwinning.

Aan de aftrap vielen er enkele verrassingen te noteren in de basis-elf van Rijsdijk. Sefa Kurt en Kevin Dercks verschenen niet aan de aftrap; Jeremy Moreno mocht dit keer beginnen en ook Kevin Ringeling, net als vorige week in de wedstrijd tegen Katwijk, begon weer centraal in de achterste linie.

De eerste 20 minuten waren van beide kanten prima. Beide ploegen legden een redelijk hoog tempo in de wedstrijd en hadden over en weer wat kansen. De beste was voor Niels Redert die in de 11e minuut zijn ploeg op voorsprong had moeten brengen. Uit een corner van Stephan Kruithof leek de aanvoerder bij de tweede paal simpel in te kunnen schieten maar helaas ging de bal over het doel van keeper Jaimy Schaap die eigenlijk al geslagen was.

IJsselmeervogels was ook dichtbij een treffer maar Robbert Olijfveld faalde jammerlijk, oog in oog met keeper Jean Paul van Leeuwen. Na een veelbelovende beginfase werd het naarmate de eerste helft vorderde niet best wat beide ploegen op de mat wisten te leggen. Het balverlies aan beide kanten was ongelooflijk hoog waardoor de wedstrijd minder en minder aantrekkelijk werd voor de talrijke toeschouwers op De Westmaat.

Het balverlies aan Maassluise zijde was dramatisch waardoor Rijsdijk al in de 34e (!) minuut zich genoodzaakt zag Walter Bennet te wisselen voor Elson do Rosario Almeida. Eerlijk gezegd werd het met die wissel niet veel beter aan de kant van Excelsior M, dat gelukkig in Jean Paul van Leeuwen een betrouwbare sluitpost had. Meerdere keren moest de doelman handelend optreden; keeper Schaap van IJsselmeervogels had het beduidend rustiger. Dat er met een 0-0 stand werd gerust was conform het wedstrijdbeeld.

In de tweede helft was het IJsselmeervogels dat het spel dicteerde. Het legde veel meer energie in het spel dan de Tricolores, die wat uw verslaggever betreft wel erg “achterover leunden”. Het kwam nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van de Vogels en kon eigenlijk alleen via dode spelmomenten gevaarlijk worden. Zo had een kopbal van Daan Smith halverwege de tweede helft een beter lot verdiend. Rijsdijk wisselde de moegestreden Jeremy Moreno voor Dean van Ooijen en niet veel later moest ook Kevin Vink het veld verlaten; zijn vervanger was Kevin Dercks.

Naarmate het einde naderde was het Oktay Ozturk die zijn ploeg op sleeptouw nam om de winnende te forceren. Hij was er zelf dichtbij maar zijn kopbal werd door Jean Paul van Leeuwen tot corner verwerkt; uit die corner was Ali Akla dichtbij de 1-0 maar opnieuw had JP een fraaie redding in huis.

Mede door het goede keeperswerk van JP bleef het lang 0-0 maar was het in de 84e minuut toch nog raak. Er ging helaas knullig verdedigen aan vooraf. Eerst was er een misverstand wie een hoge bal moest wegkoppen, met als gevolg dat van Leeuwen ver uit zijn goal koppend redding moest brengen. Op de daaruit volgende ingooi voor de Vogels bekommerde niemand zich op de volkomen vrij staande Dylan Chiazor die met een fraaie boogbal van grote afstand in de bovenhoek de iets te ver voor zijn goal staande van Leeuwen verraste (1-0).

Die domper kwam Excelsior M niet meer te boven. Vlak voor tijd had het nog geluk dat diezelfde Chiazor de bal op de paal schoot want anders had de nederlaag nog grotere vormen aangenomen.

Opnieuw gaan de Maassluizers dus in de slotfase onderuit. Wie de wedstrijd heeft gezien aan de boorden van het IJsselmeer moet tot de conclusie zijn gekomen dat Excelsior M naar De Westmaat was gekomen voor een punt en niet meer dan dat. Natuurlijk kan de ploeg leunen op een fantastische verdediging maar het brengt aanvallend veel te weinig. “Als we hier nog 6 uur hadden gespeeld waren we niet tot scoren gekomen”. Uitspraken van menig Excelsior M-supporter na afloop. Feit was ook dat de wissels van Jeroen Rijsdijk vandaag niet goed uitpakten. Ze waren in ieder geval erg ongelukkig!

Door de nederlaag blijft de ploeg op plek 10 van de ranglijst, maar ziet het de subtop verder uitlopen en ook ploegen naderbij sluipen. Tijd dus dat de volle drie punten weer worden gepakt. In de komende twee weken twee thuiswedstrijden die daarvoor moeten gaan zorgen. Eerst komt TEC op bezoek; in de week erna komt Achilles ’29 naar Maassluis.

Beide ploegen verkeren in degradatiegevaar maar dat betekent meestal dat er door dit soort ploegen een extra tandje bij wordt gezet om uit de gevarenzone te komen. Geen eenvoudige klus dus voor de Tricolores die na twee nederlagen op rij echt wat recht te zetten hebben.

2018-02-11T12:30:19+00:0011 februari 2018|Nieuws|
Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met onze cookies. OK!