Excelsior M heeft de laatste wedstrijd van de oefencampagne winnend weten af te sluiten. Tegen ARC wonnen de Tricolores met 4-0.

Na zes wedstrijden is de oefencampagne nu ten einde. Komende dinsdag al staat de eerste officiĆ«le wedstrijd op het programma voor de ploeg van trainers Dogan Corneille en Barry de Vreede. Dan reist Excelsior M af naar het Westland waar FC ‘s-Gravenzande de tegenstander is in de tweede voorronde van de KNVB Beker.

In de laatste oefenwedstrijd tegen ARC, uitkomend in de 1e klasse, kon er in ieder geval, na twee nederlagen op rij, het nodige zelfvertrouwen worden getankt. Al in de eerste helft werd de basis gelegd voor de ruime overwinning.

Na zeven minuten was Excelsior M dichtbij de openingstreffer toen verdediger Sefa Kurt een voorzet tegen de lat kopte. Na een kwartier was het alsnog raak voor de thuisploeg. Marouane Afaker speelde zich in het zestienmetergebied vrij en schoot van dichtbij raak: 1-0. Op slag van rust kon de marge bijna worden verdubbeld toen een bal van Robin van der Ende, via een mooie solo door de Alphense-verdediging, bij Sekou Sylla terecht kwam. Sylla zag zijn inzet echter gestopt worden door de ARC-doelman.

Na rust was de eerste mogelijkheid voor de bezoekers maar was het Excelsior M dat aan de andere kant wist te scoren. Invaller Mo Taibi kon op het randje van buitenspel alleen op het doel van ARC af, omspeelde de keeper en schoot beheerst de 2-0 binnen.

Nadat Excelsior M de paal en de laat had geraakt kon het in de slotfase nog verder uitlopen van ARC. Eerst was het invaller Assad el Harti die na een steekpass alert reageerde (3-0). In de laatste minuut was het Daan Blij die met een mooie krulbal binnenkant paal de eindstand bepaalde op 4-0.

Volgende week begint de competitie voor Excelsior M met een thuiswedstrijd tegen GVVV. Deze wedstrijd begint om 15.30 uur op Sportpark Dijkpolder. Dinsdag gaat Excelsior M, zoals eerder vermeld, voor de tweede voorronde van de KNVB Beker op bezoek bij FC ‘s-Gravenzande. De wedstrijd begint om 20.00 uur.