Op bezoek bij FC Lienden is Excelsior Maassluis tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen. De ploeg van trainer Dogan Corneille zat geen enkel moment in de wedstrijd, werd afgetroefd door het fysieke spel van de thuisploeg en droop uiteindelijk met een terechte 1-0 nederlaag van het veld af.

Voorafgaand was al duidelijk dat Excelsior Maassluis wederom goede zaken kon doen bij een eventuele overwinning op FC Lienden. Mede omdat diverse concurrenten tegen elkaar speelden zouden er sowieso enkele ploegen puntverlies lijden. Ditzelfde scenario deed zich enkele weken geleden voor toen de Tricolores op bezoek moesten bij VVSB. In Noordwijkerhout liet de ploeg van Dogan Corneille de overwinning uit haar handen glippen. Excelsior Maassluis zou dus gewaarschuwd moeten zijn.

Het tegendeel was echter waar. De thuisploeg vecht voor haar laatste kans in de Tweede Divisie en was vastberaden om een goed resultaat op haar eigen Sportpark Abdijhof neer te zetten. Met enkele fysiek sterke spelers in de achterhoede, een zeer bal vaste spits en een handenbinder als Marlon Versteeg op de rechterflank had Excelsior Maassluis het vanaf de eerste minuut erg lastig met de ploeg uit de Betuwe.

Toch was de eerste kans voor Excelsior M toen Vincent van den Berg op aangeven van Kevin Dercks werd vrij gespeeld. Het schot van de gelegenheidsaanvoerder – Daan Smith bleef met een blessure langs de kant – werd gestopt door keeper Thom Jonkerman. Aan de andere kant was ook FC Lienden dichtbij een doelpunt. De snelle Marlon Versteeg zag een lange solo bijna beloond worden. De paal bracht echter voor Excelsior Maassluis redding.

Na een half uur spelen leek Vincent van den Berg alleen op keeper Jonkerman af te gaan totdat er door een Lienden-speler aan de noodrem werd getrokken. Ondanks dat het nog een verre afstand naar het doel was zou deze actie altijd bestraft moeten worden met een rode dan wel gele kaart. Scheidsrechter Frank de Winter – die een zeer warrige wedstrijd floot – deed het zeer opmerkelijk zonder een kaart af.

Aan het begin van de tweede helft maakte Niels Redert zijn rentree in de ploeg en bleef Stephan Kruithof achter in de kleedkamer. Nog geen vijf minuten na de hervatting kwam FC Lienden op voorsprong. Marlon Versteeg werd aan de rechterkant gevonden waarna de aanvaller naar binnen kwam en doeltreffend in de lange hoek wist uit te halen (1-0).

Een verdiende voorsprong voor de ploeg van Hans van de Haar. De thuisploeg creëerde meer kansen en het was een wonder dat de score niet hoger uitviel. Excelsior Maassluis kwam zo af en toe er ook gevaarlijk uit maar kon voorin niet voldoende brengen om het Jonkerman echt lastig te maken. Het zat er deze middag simpel weg gewoon niet in voor ”Maassluis”.

Naast de verdiende nederlaag zouden de Tricolores nog meer schade oplopen vanwege twee late rode kaarten van Niels Redert (2x geel) en Marouane Afaker (commentaar na afloop op de scheidsrechter). Tevens pakte Sefa Kurt een gele kaart waardoor hij het uitduel van volgende week tegen Jong Almere City zal moeten missen vanwege een schorsing.

Volgende week heeft Excelsior Maassluis kans op eerherstel als zoals gezegd de uitwedstrijd tegen Jong Almere City zal worden gespeeld. De wedstrijd in het Yanmar Stadion begint om 14.30 uur.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

FC Lienden – Excelsior Maassluis 1-0 (0-0)

Scoreverloop: 48. Marlon Versteeg 1-0.

Scheidsrechter: Frank de Winter

Toeschouwers: 450

FC Lienden: Thom Jonkerman, Shuremy Felomina, Clarence Hasselbaink, Yusuf Bilen, Milad Intezar, Djamel Boerstra, Haris Memiç, Salim Mansouri, Yassine Zakir (89. Jesse van Baal), Rafael Uiterloo (90+2. Guytho Mijland), Marlon Versteeg.

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Stephan Kruithof (46. Niels Redert), Sefa Kurt, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks (67. Jeremy Moreno), Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Milan van Ewijk, Vincent van den Berg, Robin van der Ende (61. Marouane Afaker), Daan Blij.

Geel: Sefa Kurt (Excelsior Maassluis)

Rood: Niels Redert (2x geel) en Marouane Afaker (Excelsior Maassluis)

Samenvatting

Fotoalbum FC Lienden – Excelsior Maassluis