Excelsior Maassluis heeft een knappe overwinning geboekt op de profs van Excelsior Rotterdam. In de eerste thuiswedstrijd van de oefencampagne trakteerde de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille het aanwezige publiek op een heerlijke wedstrijd, die uiteindelijk dik verdiend met 3-0 werd gewonnen. De doelpunten werden gescoord door Marius van Mil (2x) en proefspeler Youri de Winter.

Met Excelsior Rotterdam als tegenstander was het zaterdagmiddag een weerzien van vele oude bekende bekende op Sportpark Dijkpolder. Zou heeft hoofdtrainer Marinus Dijkhuizen een verleden als speler van Excelsior Maassluis wat ook geldt voor spelers Ahmad Mendes Moreira en Tobias Kleijweg. Daarnaast speelde Mendes Moreira tegen zijn jongere broertje Sekou Sylla.

Al vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Te Kloeze was duidelijk dat ‘Maassluis’ zeer gebrand was op een goed resultaat. De ploeg van Corneille zat er kort op en wist hierdoor vaak de bal van de Kralingers te veroveren. Daarnaast was ook het veldspel naar behoren en viel de verdiende openingstreffer na ruim een kwartier spelen. Youri de Winter, sinds deze week op proef bij Excelsior Maassluis, rondde een perfecte pass van Redouan Omar Ouali koelbloedig af: 1-0.

Het spelbeeld veranderde vervolgens niet en na een half uur werd de marge zelfs verdubbeld. Ditmaal had De Winter een prima assist in huis op Marius van Mil. De jongeling, met een neusje voor het doel, twijfelde niet en liet doelman Maarten de Fockert in de lange hoek kansloos: 2-0. In de slotfase van de eerste helft had Jean-Paul van Leeuwen nog een goed antwoord op een schot in de korte hoek, waardoor de ruststand 2-0 was.

In de tweede helft wist Excelsior Maassluis het niveau van het eerste bedrijf vast te houden en hield het, anders dan de overige wedstrijden in deze voorbereiding, de boel achterin op slot. Sterker nog, het lukte de Tricolores zelfs om de score uit te breiden. Een boogballetje van De Winter belandde tegen de paal waarna Van Mil de rebound en zijn tweede doelpunt van middag kon binnen schieten (3-0). In het laatste gedeelte van de wedstrijd wisselde Corneille nog verschillende spelers maar vielen er nauwelijks meer echte kansen te noteren. In de stand kwam hierdoor geen verandering meer.

Zo tankte Excelsior Maassluis het nodige zelfvertrouwen in aanloop naar de competitiestart op 5 september tegen VV Katwijk. Komende dinsdag oefent het nog om 20.00 uur in eigen huis tegen FC Rijnvogels waarna op zaterdag 29 augustus de voorbereiding wordt afgesloten bij SV Poortugaal (aftrap 14.30 uur).

Foto’s: Harry Noordhof
Bekijk hier alle foto’s