De Vrouwen van Excelsior Maassluis hebben een goede stap gezet richting het kampioenschap. De ploeg van trainer Ed Schot won in eigen huis de derby van VDL VR1 met 2-1. Pas één keer werd er dit seizoen een nederlaag geleden door de Excelsior Maassluis Vrouwen. Dit gebeurde op 20 oktober van het afgelopen jaar in de uitwedstrijd tegen VDL (2-1).

De Tricolores wilden hiervoor uiteraard revanche nemen. En dat lukte goed want al in de eerste helft werden er diverse kansen gecreëerd en werd zelfs een voorsprong genomen via een doelpunt vlak voor rust van Tessa Oudejans.

Na rust begon Excelsior M fel aan de tweede helft en kreeg het een goede kans vanuit een vrije trap. De lat stond echter een treffer in de weg. Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Vanuit een corner kopte een VDL-speelster de bal achter de verslagen Excelsior M-keepster Judith Jaarsma (1-1).

Excelsior M rechtte haar rug en deed er alles aan om weer op voorsprong te komen. Uiteindelijk lukte dit ook toen de VDL-keepster een bal los liet en Coco Stout de bevrijdende 2-1 scoorde. In de slotfase kregen beide teams nog kansen op een treffer maar gescoord zou er niet meer worden. Een mooie overwinning voor de Vrouwen van Ed Schot.