24 mei 2022

Excelsior Maassluis verliest midweeks duel van AFC

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond de uitwedstrijd tegen AFC met 2-1 verloren. In de hoofdstad keek de ploeg van oefenmeester Dogan Corneille bij rust al tegen een 1-0 achterstand aan. In de eindfase van de tweede helft kopte invaller Baset Moshtaq de gelijkmaker binnen maar trok de thuisploeg vlak voor tijd toch nog aan het langste eind. 

Drie dagen na de overwinning op kampioen VV Katwijk (1-0) stond voor Excelsior Maassluis al de volgende competitiewedstrijd voor de deur. Corneille kon in Amsterdam niet beschikken over Vincent van den Berg. De aanvoerder was in aanloop naar het duel tegen de roodhemden niet fit genoeg bevonden. Zijn vervanger was Brandon Robinson.

Op Sportpark Goed Genoeg kwam Excelsior Maassluis prima uit de startblokken en vielen de eerste mogelijkheden ook te noteren voor de Tricolores. Zo kopte Kevin Ringeling een voorzet van Redouan Omar Ouali maar net naast het doel en lukte het Dave van Delft niet om AFC-doelman Jordi van Stappershoef te verschalken toen hij alleen op hem af kon gaan.

In de slotfase van de eerste helft was het de thuisploeg dat op voorsprong kwam. Verdediger Guus van Weerdenburg kon door het hart van de verdediging heen dribbelen en liet doelman Jean-Paul van Leeuwen kansloos: 1-0. Vervolgens moest Van Delft zich noodgedwongen met een blessure laten vervangen en kreeg invaller Kaylan Muis direct een kans op de gelijkmaker. In een één-op-één situatie met Van Stappershoef kwam de doelman wederom als winnaar uit de strijd.

Ook in de tweede helft kreeg Excelsior Maassluis kansen op de gelijkmaker. Na drie minuten schoot Robinson een voorzet van Muis naast het doel en een goede tien minuten later zag Muis zijn doelpunt worden afgekeurd wegens buitenspel. Tussendoor had AFC via Railey Ignacio een goede mogelijkheid op de verdubbeling van de marge maar wist Van Leeuwen redding te brengen.

Toen de slotfase van de wedstrijd was aangebroken en Corneille vele wisselingen had toegepast kwamen de Tricolores op gelijke hoogte. Op aangeven van invaller Remo de Vroege kopte andere invaller Baset Moshtaq de bal achter doelman Van Stappershoef: 1-1. Het duurde echter niet lang voordat de Amsterdammers weer op voorsprong kwamen. Ditmaal was het Splinter de Mooij die de 2-1 eindstand op het scorebord kopte.

Komende zaterdag staat de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op het programma. Excelsior Maassluis neemt het dan op tegen Spakenburg. De aftrap van dat duel is om 15.30 uur. Na afloop van de wedstrijd tegen Spakenburg zal er tevens afscheid worden genomen van sterkhouders Vincent van den Berg en Jean-Paul van Leeuwen. Van den Berg stopt na een imposante voetbalcarrière en zal het nieuwe seizoen worden toegevoegd aan de technische staf. Doelman Van Leeuwen maakte na vele seizoenen de overstap naar competitiegenoot en kampioen VV Katwijk.

Karakteristieken

AFC - Excelsior Maassluis 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 36. Van Weerdenburg 1-0, 83. Moshtaq 1-1, 85. De Mooij 2-1

Scheidsrechter: Frank de Winter

Opstelling Excelsior Maassluis
Van Leeuwen, El Baad, Urbanus, Ringeling, Abbas, Statia (81. Moshtaq), Van den Beemt (81. De Vroege), Dercks, Omar Ouali (81. El Hankouri), Robinson (76. Zandbergen), Van Delft (42. Muis)