Gepubliceerd Op: 15 december 2021

Excelsior Maassluis verder in KNVB Beker na stunt in Emmen

15 december 2021

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond voor een grote stunt gezorgd in de TOTO KNVB Beker. De Tricolores wisten op bezoek bij FC Emmen, de nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie, met 0-1 te winnen. Invaller Bram Wennekers maakte negen minuten voor het eindsignaal de enige en winnende treffer van de avond. Het gevolg was een groot feest!

De openingsfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Excelsior Maassluis had moeite om lang in balbezit te blijven en kwam hierdoor maar moeilijk aan aanvallen toe. Het spel speelde zich in die fase dan ook veel af op de helft van de Tricolores. De eerste doelpoging viel te noteren voor FC Emmen. Reda Kharchouch nam het doel onder vuur maar doelman Jean-Paul van Leeuwen werd niet verrast.

Na ruim tien minuten spelen kwam Excelsior Maassluis er voor de eerste keer gevaarlijk uit. Redouan Omar Ouali veroverde op knappe wijze de bal van een tegenstander en stuurde na een dubbele combinatie Dave van Delft richting het strafschopgebied van de Emmenaren. Van Delft werd vervolgens gehinderd voordat hij de bal op het doel kon schieten. Ondanks protesten vond scheidsrechter Robin Vereijken het niets en ging het spel verder. Niet veel later probeerde Daan Blij vanaf de achterlijn Indy Groothuizen te passeren. De doelman kon ternauwernood redding brengen.

Hierna was het weer de beurt aan FC Emmen. Excelsior Maassluis mocht in korte tijd Van Leeuwen en Urbanus dankbaar zijn dat er niet werd gescoord. Eerst kon de doelman met een uiterste krachtsinspanning een verraderlijk schot Lorenzo Burnet tot corner verwerken. Amper tien minuten later werd Van Leeuwen wederom tot een redding gedwongen op een afstandsschot van Assehnoun. De sluitpost moest de bal lossen maar in de rebound was Gabri Urbanus de reddende engel door zich voor de bal te gooien. Vlak voor rust kwam ook Excelsior Maassluis nog een keer gevaarlijk voor het vijandige doel. Omar El Baad leek kansrijk uit te kunnen halen, maar aarzelde net iets te lang.

Na rust kwam Excelsior Maassluis sterk uit de kleedkamer. Anders dan de eerste vijfenveertig minuten straalde de ploeg meer zelfvertrouwen en lef uit en kwam hierdoor veel beter voor de dag. Achterin stond het als een huis en daardoor de formatie van Dogan Corneille enkele lastige situaties overleefde groeide het met de minuut in de wedstrijd. Na enkele wissels - Vincent van den Berg, Bram Wennekers en Calvin Tureaij kwamen rond een uur spelen in het veld - leek Excelsior Maassluis zelf het overwicht te pakken van de thuisclub.

Toen FC Emmen nogmaals enkele kansen niet wist te benutten en invaller Tureaij ook nog eens een bal van de doellijn wist te werken, groeide het geloof in een stunt nog meer. Dit geloof werd negen minuten voor tijd beloond middels een prachtig doelpunt. Nino van den Beemt bediende vanaf de linkerkant met een werkelijk prachtige boogbal de inlopende Wennekers. De aanvaller schatte de pass van Van den Beemt op waarde in en schoot de bal precies op tijd langs de uitkomende Groothuizen: 0-1.

In de resterende tijd probeerde FC Emmen er nog een slotoffensief uit te gooien. Jean-Paul van Leeuwen bleek deze avond echter niet te passeren. Na vier minuten blessuretijd en nog enkele spannende momenten floot Vereijken voor de laatste keer. Hierdoor ontstond er een geweldig feest op het veld en later in de kleedkamer. Ook tijdens de 2,5 uur durende busrit van Emmen naar Maassluis was het logischerwijs enorm gezellig. Enige smetje op de avond was uiteraard dat het feestje zonder de aanwezigheid van de supporters gevierd moest worden.

Wie Excelsior Maassluis in de derde ronde van de TOTO KNVB Beker zal loten zal aanstaande zaterdag bekend worden. Meer informatie over de loting zal de komende dagen elders op de website worden gepubliceerd.

FC Emmen - Excelsior Maassluis 0-1 (0-0)

Scoreverloop: 81. Bram Wennekers 0-1

Scheidsrechter: Robin Vereijken

Geel: Tureaij (Excelsior Maassluis)