Gepubliceerd Op: 12 februari 2022

Excelsior Maassluis sluit oefencampagne af met nederlaag

12 februari 2022

Excelsior Maassluis heeft de oefencampagne in aanloop naar de hervatting van de competitie afgesloten met een nederlaag tegen Derde Divisionist Unitas. Een benutte strafschop vlak voor rust en een treffer kort na de helftwissel zorgden voor de uiteindelijke 0-2 eindstand.

Hoofdtrainer Dogan Corneille lijkt met nog één trainingsweek voor de boeg behoorlijk wat werk aan de winkel te hebben om zijn ploeg klaar te stomen voor de herstart van de Tweede Divisie, aanstaande zaterdag in eigen huis tegen AFC (aftrap 15.00 uur). Na de midweekse nederlaag tegen eerste klasser RVVH (1-2) gingen de Tricolores ditmaal met 0-2 onderuit tegen Unitas.

In een wedstrijd waar het aantal kansen van beide ploegen op één hand te tellen was bleken de bezoekers uit Gorichem uiterst effectief te zijn. Een cadeautje van de leidsman van dienst zorgde twee minuten voor het rustsignaal dat de thuisclub met een achterstand aan de thee ging. De 0-2 kwam vijf minuten in de tweede helft tot stand via een snelle omschakeling. Daar tegenover kon Excelsior Maassluis, dat wel veel balbezit had, maar weinig stellen. Vlak voor tijd kreeg invaller Brandon Robinson nog wel een riante mogelijkheid om de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten, maar zijn inzet verdween aan de verkeerde kant van de paal.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis weer voor de felbegeerde punten tegen AFC uit Amsterdam. De aftrap van dit duel is om 15.00 uur en wordt op het eigen Sportpark Dijkpolder gespeeld.

Excelsior Maassluis - GVV Unitas 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 43. Ilias Zaïmi 0-1, 50. Daniel Alexander 0-2