Gepubliceerd Op: 26 september 2021

Excelsior Maassluis sluit mooie week af met overwinning op Scheveningen

26 september 2021

Na de overwinning van vorige week op Quick Boys in de blessuretijd (2-1) en de midweekse winstpartij in de voorronde van de TOTO KNVB Beker, na verlenging tegen OFC (0-2), heeft Excelsior Maassluis de week afgesloten met een driepunter tegen Scheveningen: 0-3. Voor het team van trainer Dogan Corneille waren Bram Wennekers, Calvin Tureaij en Kaylan Muis trefzeker.

Corneille had zijn basisopstelling in vergelijking tot die van woensdag in het bekerduel met OFC gewijzigd op een positie. De oefenmeester gaf de voorkeur aan Luivienno Statia op de linksbackpositie. Dit ging ten koste van Calvin Tureaij. Daarnaast zat Vincent van den Berg zijn laatste van de drie duels schorsing uit.

De eerste poging van de wedstrijd kwam op naam van Statia. De verdediger kreeg vanuit een corner de afvallende bal voor zijn voeten. Het schot van de linkspoot ging echter een meter naast het doel van keeper Sven van der Maaten. Na een goed half uur spelen kreeg Scheveningen een levensgrote kans op de openingstreffer. Mike de Niet speelde zich vrij in het zestienmetergebied van de Tricolores. De pass op de meegelopen Tim Peeters was hierna onvoldoende en kon opgeruimd worden door de Maassluise defensie.

Waar iedereen er al vanuit was gegaan dat er met een doelpuntloze stand de rust in zou worden gegaan, viel de treffer vlak voor het rustsignaal toch nog voor Excelsior Maassluis. Omar El Baad bracht de bal via een ingooi bij Gabri Urbanus die op zijn beurt met een hoge bal Bram Wennekers richting het doel van Van der Maaten stuurde. De aanvaller schoot vervolgens vanuit een lastige hoek de bal bij de tweede paal binnen: 0-1.

In de tweede helft verdedigde Excelsior Maassluis haar voorsprong en creëerde de thuisploeg enkele kleine kansjes. Ondanks dat Jean-Paul van Leeuwen een aantal malen moest redden kwam de doelman eigenlijk nooit echt in de problemen. Omdat aan de andere kant Excelsior Maassluis ook niet tot echte grote kansen kwam, bleef het lang spannend op sportpark Houtrust.

In de slotfase van het duel stelde de Tricolores uiteindelijk toch de overwinning veilig met twee prachtige doelpunten. Eerst was het acht minuten voor tijd de zojuist ingevallen Tureaij die het eindstation was van een prachtige aanval die over meerdere schijven ging: 0-2. Enkele minuten later was ook een andere invaller verantwoordelijk voor een treffer. Kaylan Muis zette in de hoek goed druk nadat doelman Van der Maten een terugspeelbal niet goed wegwerkte. Na een fantastische een-twee met Dean Zandbergen (tevens invaller en debutant) rondde Muis bekwaam af: 0-3.

Zo behaalde Excelsior Maassluis in zeven dagen drie overwinningen en kan het dus terugkijken op een prima week. Aanstaande zaterdag wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen De Treffers. Het duel op sportpark Dijkpolder begint om 15.00 uur.

Scheveningen - Excelsior Maassluis 0-3 (0-1)

Scoreverloop: 45. Wennekers 0-1, 82. Tureaij 0-2, 86. Muis 0-3

Scheidsrechter: Robin Vereijken

Geel: R. de Vlugt (Scheveningen), Omar Ouali (Excelsior Maassluis)