Home|Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Excelsior Maassluis pakt wederom drie punten op vreemde bodem

Excelsior Maassluis pakt wederom drie punten op vreemde bodem

Excelsior Maassluis heeft op bezoek bij VV Noordwijk een belangrijke overwinning behaald. Op sportpark Duinwetering werd promovendus uit de Bollenstreek met 1-3 verslagen. Het betekende de derde overwinning op vreemde bodem op rij voor de Tricolores, die door de zege omhoog kunnen kijken. Het gat met nummer drie HHC Hardenberg bedraagt slechts vier punten.

Hoofdtrainer Dogan Corneille liet in de wedstrijd tegen zijn oude club Jamie den Hartog zijn debuut in de basisopstelling maken en had tevens een plek voor middenvelder Kevin Dercks en aanvaller Jeremy Moreno in de ploeg gereserveerd. Zodoende verdwenen in vergelijking met de wedstrijd van vorige week tegen Jong Sparta Rotterdam Nino van den Beemt en Mo Taibi naar de bank. Ook Giovanni da Fonseca kwam niet in actie. De middenvelder heeft tijdens de training van vorige week een scheurtje in zijn bovenbeen opgelopen en zal diverse weken buitenspel staan.

De eerste kans van de wedstrijd was na een kwartier spelen voor Excelsior Maassluis. Met een vrije trap van Daan Blij had Noordwijk-doelman Mike van Vliet veel moeite maar werd met het nodige kunst en vliegwerk een doelpunt voorkomen. Aan de andere kant was ook Noordwijk enkele minuten later dichtbij een treffer toen een lage voorzet langs alles en iedereen ging en gelukkig voor de tricolores naast het doel belandde.

Na 22 minuten spelen leek Noordwijk alsnog op voorsprong te komen maar stond de lat een treffer in de weg. De behendige Thomas Reynaers mocht in het strafschopgebied geheel vrijstaand  uithalen maar deed dit te wild waardoor de bal op de lat boven doelman Jean-Paul van Leeuwen ging.

Waar Excelsior Maassluis blij mocht zijn dat het niet op achterstand kwam het na een half uur spelen zelf op voorsprong. Het was uitgerekend basisdebutant Jamie den Hartog – wederom een speler die de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen – die een afvallende corner vanaf de rand van het zestienmetergebied vanuit de draai op het doel schoot en de bal – al dan niet via een Noordwijk verdediger – achter Van Vliet zag binnenvliegen. Een heerlijke opsteker voor Excelsior Maassluis dat zichtbaar meer zelfvertrouwen van deze treffer kreeg.

In de tweede helft moest Noordwijk komen en voerde het de druk op het Excelsior Maassluis doel op. Dit leverde zo af en toe angstige momenten op maar steeds was of de afwerking onvoldoende of een Excelsior Maassluis speler gooide zich voor de bal. Zo kon het gebeuren dat de ploeg van Dogan Corneille er razendsnel uit kon komen via de counter.

Zo ook in de 78e minuut toen Vincent van den Berg een bal van Robin van der Ende prima kon verlengen en Sekou Sylla – gevolgd door drie verdedigers – alleen op het Noordwijk doel af kon gaan. De snelle Sylla faalde oog-in-oog met Van Vliet niet en werkte de bal schitterend met een lobje over de uitkomende doelman heen (0-2).

Vlak voor tijd kon het nog mooier worden voor Excelsior Maassluis nadat invaller Milton Klooster een schot op het doel geblokt zag worden door een Noordwijk-verdediger en scheidsrechter Nick Smit vanwege hands de bal op de stip legde. De normaal altijd zo koelbloedige en trefzekere Daan Blij miste echter de elfmetertrap waardoor het 0-2 bleef.

Even leek de wedstrijd zelfs weer spannend te worden omdat Noordwijk in blessuretijd de aansluitingstreffer wist te maken via Emiel Wendt (1-2). Gelukkig kwam in de laatste minuut aan alle spanning een einde toen invaller Nino van den Beemt een strakke voorzet in huis had en Martijn le Congé de bal ongelukkig in het eigen doel gleed. Enkele seconden later floot Smit voor de laatste keer en waren de drie punten een feit.

Zo behaalde Excelsior Maassluis na een gelijkspel tegen TEC (0-0) en een nederlaag tegen Jong Sparta Rotterdam (1-2) eindelijk weer eens een overwinning. Aanstaande zaterdag is er geen competitievoetbal en zal Excelsior Maassluis over twee weken (26 oktober) een thuiswedstrijd tegen ASWH afwerken. De wedstrijd begint om 14.30 uur op sportpark Dijkpolder.

Interviews:

Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille

Bekijk hier de reactie van Jamie den Hartog

Samenvatting:

Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:

Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

VV Noordwijk – Excelsior Maassluis 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 30. Jamie den Hartog 0-1, 79. Sekou Sylla 0-2, 90+1. Emiel Wendt 1-2, 90+3. Martijn le Congé (ed) 1-3.

Scheidsrechter: Nick Smit

Toeschouwers: 750

Opstelling VV Noordwijk: Mike van Vliet, Brayen Bröcker (80. Fanny Waandels), Huib Oversloot, Sabir Achefay, Thomas Reynaers, Nick van Staveren (64. Martijn le Congé), Raïes Roshanali, Tjeerd Westdijk (64. Denzel James), Rob Overvliet, Emiel Wendt, Dylan Rietveld.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende , Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg (90. Soufian Charraoui), Jeremy Moreno (69. Milton Klooster), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Jamie den Hartog (80. Nino van den Beemt).

Geel: Kevin Dercks (Excelsior Maassluis), Rob Overvliet (Noordwijk)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-10-13T11:12:30+02:0012 oktober 2019|