Voor het zesde achtereenvolgende seizoen heeft De Voetbaltrainer, hét vakblad voor trainers met ambitie, de Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het competitieniveau van de jeugdselecties en het eerste team. Er is bij de jeugdteams gekeken naar de twee hoogst spelende teams in de categorieën Onder 19/17. Daarnaast keek de reactie van het vakblad naar het hoogst spelende team in de Onder 15/14/13.

Welke voetbalclubs staan er dit seizoen in deze inmiddels toonaangevend lijst? En wie zijn de grootste stijgers en dalers? Alles is op een rijtje gezet.

Welke clubs in de Top 10?
Net als in de voorgaande jaren staat AFC uit Amsterdam bovenaan, gevolgd door Koninklijke HFC uit Haarlem. Op de derde plek staat Excelsior Maassluis, dat vorig jaar nog vijfde stond. Op de vierde plaats staat Alphense Boys. Mocht het eerste team promoveren naar de Derde Divisie, dan heeft de club ineens vijf punten meer en worden de verschillen ook weer kleiner. Door de promotie naar de Derde Divisie staat UNA op de vijfde plek.

Nieuwkomers in de Top 10 zijn UNA op de vijfde positie en de De Treffers. Weggevallen zijn OJC Rosmalen (positie 21) en Spijkenisse (positie 25).

De Top 10 van de Top 200 seizoen 2018-2019:

De gehele top 200 is hier te bekijken.