Het is Excelsior Maassluis niet gelukt om in de eerste thuiswedstrijd de eerste punten van het seizoen te pakken. Tegen IJsselmeervogels kwamen de tricolores al vroeg in de wedstrijd op een 0-2 achterstand en bleef een snelle aansluitingstreffer uit. Deze kwam er in de blessuretijd alsnog via Vincent van den Berg maar dit gebeurde pas kort nadat de bezoekers zelfs op 0-3 waren gekomen.

Na de ruime en verdiende nederlaag van vorige week in de openingswedstrijd tegen Jong FC Volendam (4-1) was Excelsior Maassluis er op gebrand om zich hiervan te revancheren. Met IJsselmeervogels trof het echter een lastige opponent die vorige week wél haar eerste wedstrijd won.

Met Robin van der Ende op de linksbackpositie en Sekou Sylla op het middenveld was de eerste goede mogelijkheid voor de tricolores. Sylla kreeg de bal in het zestienmetergebied aangespeeld door Giovanni da Fonseca maar zag zijn inzet in het zijnet eindigen.

Hierna was het de beurt aan de bezoekers uit Bunschoten-Spakenburg. De eerste de beste kans was meteen raak. Slordig balverlies van Excelsior Maassluis zorgde voor een snelle counter van ”de rooien”. Robbert Olijfveld kreeg de bal aan de linkerkant en krulde de bal vervolgens schitterend in de verre hoek achter de kansloze Jean-Paul van Leeuwen (0-1). Na precies een kwartier spelen was het wederom raak voor de ploeg van Ted Verdonkschot. Bij een vrije trap mocht IJsselmeervogels-spits ongehinderd binnen koppen (0-2).

Waar Excelsior Maassluis vervolgens de snelle aansluitingstreffer wilde maken, heel hard werkte, maar niet in staat was om tot echte grote kansen te komen speelde IJsselmeervogels de wedstrijd gedisciplineerd uit. Da Fonseca was in de tweede helft nog erg dichtbij een treffer. De inzet van de middenvelder werd echter door Gillian Justiana voor de doellijn tot corner verwerkt.

Toen iedereen zich al bij een 0-2 eindstand had neergelegd zou er in de blessuretijd nog twee maal worden gescoord. Eerst was het IJsselmeervogels dat de wedstrijd definitief besliste via de mee opgekomen Justiana (0-3). In de allerlaatste minuut mocht Vincent van den Berg vanaf elf meter de eer redden voor Excelsior Maassluis (1-3). Niet veel later floot scheidsrechter Sam Dröge voor de laatste maal.

Wederom dus een nederlaag voor Excelsior Maassluis dat het volgende week gaat opnemen tegen Koninklijke HFC. De wedstrijd aan de Spanjaardslaan in Haarlem begint om 15.30 uur.

Interviews


Samenvatting
Karakteristieken

Excelsior Maassluis – IJsselmeervogels 1-3 (0-2)

Scoreverloop: 10. Robbert Olijfveld 0-1, 16. Danny van den Meiracker 0-2, 90. Gillian Justiana 0-3, 90+4. Vincent van den Berg 1-3.

Scheidsrechter: Sam Dröge

Toeschouwers: 861

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Daan Smith, Stephan Kruithof (64. Jeremy Moreno), Daan Blij (68. Soufian Charraoui), Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milton Klooster (35. Etienne Muishout).

Opstelling IJsselmeervogels: Jaimy Schaap, Sanny Monteiro, Jeffrey Buitenhuis, Gillian Justiana, Mike van de Laar (76. Eef van Riel), Danny van den Meiracker, Ahmed el Azzouti (90. Quincy Veenhof), Robbert Olijfveld, Gwaeron Stout, Maikel de Harder (86. Yannick Cortie), Marciano van Leijenhorst.

Geel: Stephan Kruithof, Robin van der Ende (Excelsior Maassluis), Gwaeron Stout, Danny van den Meiracker en Jaimy Schaap (IJsselmeervogels)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Pro Shots