Home|Nieuws, Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Excelsior Maassluis onderuit tegen VV Noordwijk

Excelsior Maassluis onderuit tegen VV Noordwijk

Excelsior Maassluis heeft een grote kans laten liggen om weg te raken bij de onderste ploegen van de Tweede Divisie. De Tricolores gingen in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk in de slotfase met 0-1 onderuit en zagen diverse concurrenten weglopen of dichterbij komen op de ranglijst.

In vergelijking met de gewonnen wedstrijd van vorige week bij titelkandidaat VV Katwijk (1-2) startte hoofdtrainer Dogan Corneille met Milton Klooster in de basisopstelling. Hierdoor begon Redouan Omar Ouali op de reservebank. Daarnaast zat aanvoerder Daan Smith weer voor de eerste keer bij de wedstrijdselectie nadat de verdediger langdurig was uitgeschakeld door een sleutelbeenblessure.

Onder moeilijke omstandigheden hadden zowel Excelsior Maassluis als VV Noordwijk het lastig om het publiek een leuke wedstrijd voor te schotelen. Vanwege de straffe wind lukte het beide teams nauwelijks om tot goede aanvallen te komen en grosseerde het in het geven van slordige passes.

De eerste echt grote kans was voor Excelsior Maassluis. Na bijna een kwartier gespeeld te hebben werd Vincent van den Berg via een prachtige pass van Nino van den Beemt de diepte in gestuurd. Vanuit een lastige hoek werd het schot van de aanvaller gekeerd door Noordwijk-keeper Sven Wolsheimer.

Kort hierna deed zich een zeer treurig moment voor bij Noordwijk-speler Thomas Reynaers. De kleine technische middenvelder blesseerde zichzelf zeer ongelukkig toen hij druk wilde zetten op Daan Blij. Met een op het eerste oog ernstige blessure moest Reynaers per brancard van het veld. Ook Dogan Corneille moest al snel in de wedstrijd noodgedwongen een wissel toepassen. Kevin Dercks kon niet meer verder waarna Stephan Kruithof zijn vervanger werd.

In de tweede helft waren de kansen wederom spaarzaam. Pas na een uur spelen leek de wedstrijd wat los te komen. Eerst was het Tjeerd Westdijk die namens Noordwijk een riante kans kreeg op de openingstreffer. De aanvaller zag zijn schot echter gekeerd worden door Jean-Paul van Leeuwen. Aan de andere kant werd Sekou Sylla gevaarlijk met een hard schot. Echter wist Wolsheimer wederom zijn ploeg te behoeden voor een tegentreffer.

Zo leek de wedstrijd af te stevenen op een doelpuntloos gelijkspel. Maar daar dacht invaller Fanny Waandels anders over. Amper één minuut in het veld kreeg de aanvaller – al dan niet in buitenspelpositie – de bal voor zijn voeten en haalde hij doeltreffend uit (0-1). Ondanks een slotoffensief van de thuisploeg – met daarin nog een kans voor Redouan Omar Ouali – lukte het de Tricolores niet om nog tot een treffer te komen en was een nipte nederlaag een feit.

Een ongelukkige nederlaag dus voor Excelsior Maassluis waar een punt meer op zijn plaats was geweest. Excelsior M heeft nu twee weken de tijd om zich te prepareren voor de belangrijke uitwedstrijd tegen ASWH. Een wedstrijd die gewonnen zal moeten worden om aansluiting te kunnen krijgen bij de ”veilige” plaatsen. De wedstrijd tussen ASWH en Excelsior M begint zaterdag 29 februari om 15.00 uur.

Interview:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – VV Noordwijk

Scoreverloop: 83. Fanny Waandels 0-1.

Scheidsrechter: Lorenzo Cairo

Toeschouwers: 900

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Daan Blij, Vincent van den Berg, Kevin Dercks (31. Stephan Kruithof), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Omar El Baad, Nino van den Beemt, Kevin Ringeling, Milton Klooster (51. Redouan Omar Ouali).

Opstelling VV Noordwijk: Sven Wolfsheimer, Guy Smith, Brayen Bröcker, Thomas Reynaers (17. Sander Bosma), Nick van Staveren, Raïes Roshanali, Tjeerd Westdijk, Rob Overvliet, Emiel Wendt, Dylan Rietveld, Denzel James.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

2020-02-16T11:36:18+01:0015 februari 2020|