Het is Excelsior Maassluis óók tegen Jong Sparta Rotterdam niet gelukt om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te behalen. Na 90 minuten stond er op sportpark Dijkpolder een 1-2 eindstand op het scorebord. Man van de wedstrijd werd Bradley van Hoeven. De oud Excelsior Maassluis-jeugdspeler nam beide Rotterdamse treffers voor zijn rekening en bracht zo de Tricolores haar vierde nederlaag van het seizoen toe.

Wel moet gezegd worden dat voorafgaand aan beide treffers van Jong Sparta Rotterdam knullig balverlies werd geleden door een Excelsior Maassluis-speler. Zo snoepte Karim Loukili na een half uur spelen de bal simpel van rechtsback Mo Taibi af en vond de aanvaller van Jong Sparta Rotterdam de vrijstaande Van Hoeven die simpel afrondde. Een doelpunt dat op dat moment uit de lucht kwam vallen gezien het aantal kansen dat beide teams hadden gecreëerd.

In de rust wisselde hoofdtrainer Dogan Corneille twee maal. Jamie den Hartog verving Mo Taibi en Kevin Dercks kwam in de ploeg voor Nino van den Beemt. De wissels leken goed uit te pakken want er kwam meer druk op het doel van de bezoekers. Juist op het moment dat werd gedacht dat er wellicht iets mogelijk was voor de Tricolores ging het toch weer fout. Stephan Kruithof legde de bal onbedoeld neer bij een Spartaan die vervolgens met een simpele steekpass Van Hoeven de diepte in stuurde. Oog in oog met doelman Jean-Paul van Leeuwen faalde de snelle aanvaller wederom niet (0-2).

In de slotfase van de wedstrijd werd het toch weer spannend toen Stephan Kruithof zijn fout goed maakte en de stand tot 1-2 verkleinde. De bal werd in het strafschopgebied door Vincent van den Berg klaar gelegd waarna Kruithof doelman Michael Fabrie in de lange hoek kansloos liet: 1-2.

Pas na deze aansluitingstreffer leek Excelsior Maassluis echt te geloven in een goed resultaat. De druk op het doel van de Rotterdammers werd steeds groter maar meer dan een aantal gevaarlijke momenten voor het doel kwam de thuisploeg helaas niet. Na drie minuten blessuretijd floot scheidsrechter Van den Elzen voor de laatste maal en moest geconcludeerd worden dat Excelsior Maassluis nog altijd op de eerste thuisoverwinning van het seizoen wacht.

Aanstaande zaterdag gaat Excelsior Maassluis op bezoek bij VV Noordwijk. De promovendus kende een uitstekende start maar verloor de laatste twee duels van Kozakken Boys en Spakenburg. Op sportpark Duinwetering zal om 14.30 uur worden afgetrapt.

Interviews:

Klik hier voor de reactie van hoofdtrainer Dogan Corneille

Samenvatting:

Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Excelsior Maassluis – Jong Sparta Rotterdam 1-2 (0-1)

Scoreverloop: 31. Bradley van Hoeven 0-1, 61. Bradley van Hoeven 0-2, 68. Stephan Kruithof 1-2

Scheidsrechter: Frank van den Elzen

Toeschouwers: 600

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Mo Taibi (46. Jamie den Hartog), Daan Smith, Robin van der Ende , Stephan Kruithof (70. Jeremy Moreno), Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Nino van den Beemt (46. Kevin Dercks).

Opstelling Jong Sparta Rotterdam: Michael Fabrie, Boyd Reith, Lorenzo Soares Fonseca, Tariq Dilrosun, Darwin Heuvelman, Jason Meerstadt, Jaimy Brute (81. Levi Bouwense), Sven Mijnans, Karim Loukili, Ayoub Boukari (70. Gianni dos Santos), Bradley van Hoeven (84. Joshua Sanches).

Geel: Giovanni da Fonseca, Sekou Sylla (Excelsior Maassluis)

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof