Excelsior Maassluis heeft de oefenwedstrijd tegen FC Dordrecht met 3-1 verloren. In een wedstrijd waarin de Tricolores zeker niet onderdeden voor de Keuken Kampioen Divisie-club ging de thuisploeg beter om met de geboden kansen. Marius van Mil scoorde via een strafschop het enige doelpunt aan Excelsior Maassluis-zijde. 

Na de eerdere oefenwedstrijden tegen Quick Boys, SC Feyenoord, Feyenoord Onder 21, Westlandia en Barendrecht stond dit keer een duel tegen FC Dordrecht op het programma. Een serieuze test voor de formatie van hoofdtrainer Dogan Corneille, dat volgende week met Excelsior Rotterdam nog een andere Keuken Kampioen Divisie-club treft.

De openingsfase van de wedstrijd was voor de Tricolores. Middels een grote kans voor Marius van Mil en later nog een kopbal van Vincent van den Berg was Excelsior Maassluis dichtbij een voorsprong op De Krommedijk. FC Dordrecht-doelman Anthony Swolfs had echter tot twee keer toe een prima redding in huis.

Waar de bezoekers hun kansen lieten liggen op de openingstreffer, was het aan de andere kant bij de eerste de beste mogelijkheid wel raak. Scheidsrechter Stijn van Zuilichem weigerde te fluiten bij overtreding van FC Dordrecht-spits Nicolas Agrafiotis op aanvoerder Daan Smith, waarna eerstgenoemde de bal achter Jean-Paul van Leeuwen kon werken: 1-0. Hierna probeerde Excelsior Maassluis orde op zaken te stellen, maar kwam het niet verder dan enkele plaagstootjes van Van den Berg en Smith. FC Dordrecht daarentegen werd alleen gevaarlijk via rechtsback Robin Polley, die enkele goede voorzetten in huis had.

Na de drinkpauze – welke vanwege de warmte na 25 minuten werd ingelast – ging het in korte tijd helemaal mis voor Excelsior Maassluis. Eerst was Kevin Vermeulen alert bij een rebound (2-0) en maakte Nelson Amadin twee minuten later vanuit een lage voorzet – van dichtbij – de 3-0. Een zeer geflatteerde tussenstand en tevens een harde les voor Excelsior Maassluis, dat zichzelf in die fase zeer te kort deed. Vlak voor de pauze kon het nog wel de schade iets kleiner maken toen Van den Berg in het strafschopgebied onderuit werd gehaald en Van Mil vanaf elf meter de 3-1 op het scorebord zette.

In de tweede helft kregen beide teams voldoende kansen om de stand te doen wijzigen. Zo waren aan Excelsior Maassluis-kant Sekou Sylla en Vincent van den Berg dichtbij een treffer, maar had Swolfs wederom een antwoord. Daarentegen had ook FC Dordrecht nog enkele kansen waarbij een schot van Amadin op de lat de grootste was. Na 90 minuten stond er zodoende een 3-1 eindstand op het scorebord.

Komende zaterdag staat de volgende oefenwedstrijd van Excelsior Maassluis op het programma. Dan komt SBV Excelsior naar Sportpark Dijkpolder. Deze wedstrijd begint om 14.00 uur en is alleen te bezoeken door leden van Excelsior Maassluis. Klik hier voor meer informatie.