Het is Excelsior Maassluis gelukt om de uitwedstrijd tegen Scheveningen winnend af te sluiten. Op een regenachtig Sportpark Houtrust was een doelpunt van Kevin Dercks in de blessuretijd van de eerste helft voldoende om de drie punten mee naar Maassluis te nemen.

Het betekende voor de Tricolores eindelijk weer eens een overwinning op vreemde bodem. De laatste uitoverwinning dateerde al weer van 29 september toen landskampioen Katwijk op eigen Sportpark De Krom met 2-4 werd verslagen. Hierna volgde er een nederlaag tegen AFC (4-1) en twee puntendelingen tegen De Treffers (1-1) en Koninklijke HFC (1-1).

Trainer Dogan Corneille kon vandaag geen beroep doen op Daan Smith en Marouane Afaker. Beide basisspelers moesten geblesseerd vanaf de zijkant toekijken. Giovanni da Fonseca en Redouan Omar Ouali kregen hierdoor hun kans in de basisopstelling.

De eerste helft had Excelsior Maassluis het betere van het spel, kwam het enkele malen gevaarlijk voor het Scheveningse doel, maar ontbrak het steeds aan de laatste pass of was er niemand voor het doel aanwezig. De grootste kans van de eerste 45 minuten was daarentegen voor de thuisploeg.

Een corner, tien minuten voor rust, werd maar ternauwernood van de doellijn af gekopt door Sekou Sylla. Waar diverse spelers van Scheveningen appelleerde voor een treffer wuifde scheidsrechter Eric Thijs dit weg.

Juist toen iedereen dacht dat er met een brilstand de kleedkamers zou worden opgezocht, sloeg Excelsior Maassluis nog genadeloos toe. Een corner van Stephan Kruithof, in de inmiddels vijfde minuut van de blessuretijd, werd ingekopt door Redouan Omar Ouali maar vlak voor de handen van Scheveningen-keeper Bérnard nog verlengd door Kevin Dercks. De doelman had hier geen antwoord op waardoor Excelsior M met een heerlijk gevoel de kleedkamer op kon zoeken (0-1).

In de tweede helft bleef Kevin Dercks met een blessure achter in de kleedkamer en werd de doelpuntenmaker vervangen door Niels Redert. De 33-jarige routinier kon zodoende na enkele weken blessureleed weer zijn rentree maken en deed dit met verve.

Dit kon ook gezegd worden van de andere invaller. Na 60 minuten bracht trainer Dogan Corneille namelijk aanvaller Assad el Harti in de ploeg voor Redouan Omar Ouali. De spits was meteen belangrijk toen hij een bal wist door te koppen op de diepgaande Vincent van den Berg. Oog-in-oog met Scheveningen-doelman Björn Bérnard had de gelegenheidsaanvoerder net iets te veel tijd nodig om te scoren.

De beslissing leek tien minuten voor tijd dan toch bewerkstelligt te gaan worden toen Excelsior Maassluis een strafschop kreeg van scheidsrechter Thijs. De anders zo trefzekere topscorer Daan Blij zag zijn elfmetertrap echter gestopt worden door doelman Bérnard.

Zo was het onnodig nog even billen knijpen in de slotfase van het duel. In die slotfase raakte Scheveningen vanuit een vrije trap zelfs de bovenkant van de lat. Toen de prima fluitende scheidsrechter Thijs na 95 minuten voor het eindsignaal floot was de blijdschap en opluchting groot bij iedereen binnen Excelsior Maassluis. Eindelijk werden er weer eens drie punten meegenomen naar Maassluis.

Komende zaterdag staat er wederom een uitwedstrijd op het programma. Dan reizen de Tricolores af naar Het Kasteel voor de ontmoeting met Jong Sparta Rotterdam. Een weerzien met succestrainer Jeroen Rijsdijk en Kevin Ringeling. De wedstrijd begint om 15.30 uur.

Scheveningen – Excelsior Maassluis 0-1 (0-1)

Scoreverloop: 45+5. Kevin Dercks 0-1.

Scheidsrechter: Eric Thijs

Toeschouwers: 750.

Opstelling Scheveningen: Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Samir El Moussaoui, Jari de Jong, Ruben Koorndijk, Esin Gula (41. Sergi Roeleveld), Leroy Resodihardjo (74. Levi Schwiebbe), Tim Peters, Mehmet Aldogan, Joël Donald (46. Brandon Robinson), Barry Rog.

Opstelling Excelsior M: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca (88. Walter Bennett), Kevin Dercks (46. Niels Redert), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Redouan Omar Ouali (62. Assad El Harti), Milan van Ewijk.

Geel: Mehmet Aldogan (Scheveningen), Kevin Dercks (Excelsior Maassluis).

Samenvatting: