Dankzij een 3-2 overwinning op zaterdaghoofdklasser Jodan Boys heeft Excelsior Maassluis zich geplaatst voor de kwartfinale van de Voetbal Rijnmond Cup. De titelhouder van het grootste regiotoernooi van Nederland kwam in de eerste helft al op een riante 3-0 voorsprong door doelpunten van Vincent van den Berg, Jeremy Moreno en Giovanni da Fonseca.

In de tweede helft lukte het de Tricolores niet om de voorsprong verder uit te bouwen en waren het de gasten uit Gouda die via een slippertje in de Excelsior Maassluis-verdediging op 3-1 kwamen. In het verdere verloop van de wedstrijd waren er nog diverse kansen voor beide teams en maakte Jodan Boys ver in blessuretijd nog de aansluitingstreffer (3-2). Dit was tevens de eindstand waardoor Excelsior M wederom een ronde verder is.

Wie Excelsior Maassluis in de kwartfinale treft is op dit moment nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de wedstrijd op dinsdag 7 mei of dinsdag 14 mei zal worden gespeeld.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub

Excelsior Maassluis – Jodan Boys 3-2 (3-0)

Scoreverloop: 16. Vincent van den Berg 1-0, 26. Jeremy Moreno 2-0, 33. Giovanni da Fonseca 3-0, 74. Korstiaan Schuilenburg 3-1, 90+3. Nadir Mohandis 3-2.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jari Duijvestijn, Robin van der Ende, Niels Redert, Vincent van den Berg (64. Marouane Afaker), Jeremy Moreno, Kilian Berkhout (78. Walter Bennett), Giovanni da Fonseca (46. Kevin Dercks), Tobias Kleijweg (46. Sekou Sylla), Sefa Kurt, Redouan Omar Ouali, Milan van Ewijk.