Net als afgelopen seizoen zal Excelsior Maassluis de finale van de Voetbal Rijnmond Cup spelen. Dankzij een 1-3 overwinning op Smitshoek plaatste de ploeg van trainer Dogan Corneille zich voor de finale van het grootste regiotoernooi van Nederland en mag het op maandag 10 juni (2e pinksterdag) proberen de titel te prolongeren. Tegenstander in de finale – welke om 15.00 uur begint op het complex van SV Poortugaal – is zaterdag-eersteklasser VV Brielle.

Excelsior Maassluis had dinsdagavond weinig moeite om Smitshoek van zich af te houden. Ondanks dat de Tricolores in de eerste helft veel balbezit hadden en veelvuldig op de helft van de thuisploeg speelde lukte het de ploeg niet om door de gesloten verdediging van Smitshoek te komen. Pas na een half uur spelen kwam Excelsior M alsnog op voorsprong via een strafschop van Marouane Afaker nadat eerder in de wedstrijd ook Smitshoek al een goede kans had gehad.

In de tweede helft was de wedstrijd snel gespeeld. Een perfecte steekpass van de ingevallen Stephan Kruithof stelde Milan van Ewijk in staat om de bal terug te leggen op de inlopende Giovanni da Fonseca (0-2). Toen Sefa Kurt na ruim 70 minuten een fout in de verdediging van Smitshoek wist af te straffen was het definitief dat Excelsior Maassluis zich zou plaatsen voor de finale. In de laatste minuut redde Smitshoek nog de eer (1-3).

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub

Smitshoek – Excelsior Maassluis 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 29. Marouane Afaker (pen.) 0-1, 49. Giovanni da Fonseca 0-2, 72. Sefa Kurt 0-3, 90. Smitshoek 1-3.

Opstelling Excelsior M: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Niels Redert (46. Stephan Kruithof), Marouane Afaker (68. Kilian Berkhout), Jeremy Moreno (80. Reilly Bakboord), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla (77. Luivienno Statia), Sefa Kurt (82. Robin van der Ende), Redouan Omar Ouali, Milan van Ewijk.