Gepubliceerd Op: 24 maart 2022

Excelsior Maassluis met ruime cijfers onderuit in Haarlem

24 maart 2022

Vier dagen na het verlies bij Quick Boys (3-1) heeft Excelsior Maassluis opnieuw een nederlaag moeten incasseren. Op bezoek bij Koninklijke HFC zaten de Tricolores geen moment in de wedstrijd en stond er in Haarlem na 90 minuten een terechte 3-0 eindstand op het scorebord.

Na een kleine vertraging bij de aftrap vanwege rookontwikkelingen op het veld begon Excelsior Maassluis aanvankelijk nog veel belovend op Haarlemse-bodem. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor Vincent van den Berg. Het schot van de aanvoerder verdween echter rakelings over het doel van de pas 18-jarige keeper Duke Verduin.

Na het eerste kwartier kwamen de bezoekers uiteindelijk in een slechte periode terecht. Clubtopscorer Bram Wennekers raakte ongelukkig geblesseerd toen een tegenstander bij de landing op de voet van de aanvaller viel. Wennekers moest zich laten vervangen, waar later in het ziekenhuis een breukje in de voet werd geconstateerd. Alsof het nog niet erg genoeg was kregen de Tricolores kort hierna binnen twee minuten twee tegentreffers te verwerken. Eerst was het Roy Castien die namens de Haarlemmers de openingstreffer voor zijn rekening nam. Amper 120 tellen later verdubbelde Jordy Hilterman met het hoofd de marge: 2-0. De rust werd uiteindelijk ook met deze stand bereikt, al had de score nog hoger uit kunnen vallen.

Bij aanvang van de tweede helft paste Corneille direct een aanvallende wissel toe en hoopte het op een snelle aansluitingstreffer. Ondanks dat Van den Berg wederom de eerste kans kreeg, viel het doelpunt na ruim een uur spelen aan de kant van de thuisclub. Een voorzet werd, ondanks de aanwezigheid van diverse Excelsior Maassluis-spelers, snoeihard binnengekopt door Wessel Boer: 3-0.

In de laatste twintig minuten werden er nog diverse wisselsspeler binnen de lijnen gebracht maar lukte het de Tricolores niet om nog terug in de wedstrijd te komen en stond er na afloop een terechte 3-0 eindstand op het scorebord. Komende zaterdag ontvangt Excelsior Maassluis in eigen huis HHC Hardenberg en kan het team zich revancheren van twee uitnederlagen. De aftrap is op Sportpark Dijkpolder om 15.00 uur.

Koninklijke HFC - Excelsior Maassluis 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 20. Castien 1-0, 22. Hilterman 2-0, 66. Boer 3-0.

Scheidsrechter: Nick Smit