Excelsior Maassluis is goed uit de winterstop gekomen. Na een succesvol trainingskamp in het Spaanse Torremolinos won de ploeg van trainer Dogan Corneille de lastige uitwedstrijd van Jong Vitesse met 1-3. Hierdoor zetten de Tricolores de goede lijn door die voor de winterstop al was ingezet en staat het momenteel zelfs bovenaan in de tweede periode.

Met de van een blessure teruggekeerde Daan Smith en Marouane Afaker had Excelsior Maassluis een droomstart op het zeer natte Nationaal Sportcentrum Papendal, de thuishaven van Jong Vitesse. Binnen twee minuten lag immers de openingstreffer al in het mandje. Een vrije trap werd vanaf de rand van het zestienmetergebied met gevoel binnen gekruld door Stephan Kruithof (0-1).

Hierna volgde een lange fase waarin beide teams niet tot nauwelijks gevaarlijk werden voor het doel. Pas toen vlak voor rust de thuisploeg een penalty kreeg schrok iedereen wakker. Robin van der Ende vergreep zich onnodig aan zijn tegenstander binnen het strafschopgebied waarna scheidsrechter Frank de Winter niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Geluk voor de verdediger én de rest van de ploeg was dat keeper Jean-Paul van Leeuwen de goede hoek koos en zodoende de toegekende strafschop wist te stoppen.

Na rust, waarin beide trainers geen wissels hadden toegepast, kende Excelsior Maassluis wederom een vliegende start. Ditmaal was het Marouane Afaker die in de 49e minuut een goede voorzet in huis had waardoor Vincent van den Berg van dichtbij de marge wist te verdubbelen voor de Tricolores (0-2).

Waar Excelsior Maassluis niet meer hoefde en Jong Vitesse niet bij machten was om het de Maassluise-defensie echt moeilijk te maken leek het tien minuten voor tijd toch weer even spannend te worden. Uit een corner kopte Vitesse-verdediger Özgür Aktas raak en was de aansluitingstreffer een feit (1-2).

Toch kwamen die toeschouwers die de illusie hadden dat Jong Vitesse wellicht nog in staat was om een stunt uit te halen bedrogen uit. Net toen de blessuretijd was ingegaan bracht Daan Blij namelijk aan alle onzekerheid een einde. De topscorer van Excelsior M krulde vanaf de rechterkant een bal schitterend in de verre bovenhoek. Zo werd het 1-3 en was de wedstrijd gespeeld.

Al met al een prima overwinning in Arnhem en zal Excelsior Maassluis met het nodige zelfvertrouwen de confrontatie van volgende week met Katwijk tegemoet zien. De wedstrijd tegen de regerend kampioen begint om 14.30 uur op sportpark Dijkpolder.

Jong Vitesse – Excelsior Maassluis 1-3 (0-1)

Scoreverloop: 2. Stephan Kruithof 0-1, 49. Vincent van den Berg 0-2, 81. Özgür Aktas 1-2, 90+1. Daan Blij 1-3

Scheidsrechter: Frank de Winter

Toeschouwers: 350

Jong Vitesse: Bilal Bayazit, Lassana Faye, Joeri Potjes (79. Thomas Beekman), Boyd Lucassen, Özgür Aktas, Jesse Schuurman, Patrick Vroegh, Hicham Acheffay, Lars ten Teije, Richie Musaba (71. Anil Mercan), Aness Serghini (63. Martijn Berden)

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Sekou Sylla (73. Kevin Dercks), Giovanni da Fonseca, Milan van Ewijk, Vincent van den Berg (79. Reilly Bakboord), Robin van der Ende, Daan Blij, Marouane Afaker (67. Redouan Omar Ouali)

Geel: Bilal Bayazit (Jong Vitesse), Sekou Sylla (Excelsior Maassluis)

Samenvatting

Fotoalbum Jong Vitesse – Excelsior Maassluis: