Home|Wedstrijden Excelsior M 1, Wedstrijdverslag Excelsior M 1|Excelsior Maassluis komt vroege achterstand niet meer te boven tegen Spakenburg

Excelsior Maassluis komt vroege achterstand niet meer te boven tegen Spakenburg

Excelsior Maassluis heeft geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd met Spakenburg. Op Sportpark De Westmaat ging de ploeg van Dogan Corneille met 1-0 onderuit. De Tricolores kwamen al vroeg op achterstand via een vrije trap en leverde in het vervolg een zeer matige eerste helft af. Na rust had Excelsior Maassluis de overhand maar kon het dit overwicht niet belonen met een treffer.

In dezelfde opstelling als in de thuiswedstrijd van vorige week tegen Rijnsburgse Boys (3-3) begon Excelsior Maassluis aan de wedstrijd op een koud Sportpark De Westmaat. Waar in aanloop naar het duel nog het nodige vertrouwen was getankt, mede door de prima wedstrijd van een week eerder was de start in Buntschoten-Spakenburg echter zeer slecht.

Al diverse malen dit seizoen incasseerde Excelsior Maassluis in de openingsfase een tegendoelpunt en kwam het deze klap niet meer te boven. Ook tegen Spakenburg lag de openingstreffer van de ”blauwen” al in de achtste minuut achter Jean-Paul van Leeuwen. Een vrije trap van Vince Gino Dekker verdween via de onderkant van de lat achter de doellijn (1-0).

De thuisploeg – die dit seizoen ook een zeer moeizame start kennen – zat in een zetel en had in het eerste half uur nog een aantal grote kansen om de score verder op te voeren. Zo ontsnapte Excelsior Maassluis na 13 minuten aan een treffer toen Jordy Bitter met een kapbeweging Daan Smith op het verkeerde been zette maar vervolgens de bal via de paal in de handen van Jean-Paul van Leeuwen zag gaan. Enkele minuten was Bitter wederom dichtbij een doelpunt maar wederom hield Van Leeuwen zijn ploeg op de been.

Kreeg Excelsior Maassluis het eerste bedrijf dan helemaal geen kansen? Twee keer waren de Tricolores dichtbij de gelijkmaker. Eerst werd na een kwartier spelen een schot van Kevin Dercks van richting veranderd en ging de bal tergend langzaam naast de verkeerde kant van de paal. Ook een afstandsschot van Redouan Omar Ouali, welke ook net naast het doel van Leon ter Wielen verdween, trof geen doel voor de formatie van Dogan Corneille.

Na rust bracht Corneille Soufian Charraoui in de ploeg voor Jeremy Moreno. De tweede helft zou Excelsior Maassluis het over een andere boeg gooien en drong het Spakenburg met alle elft de spelers terug op de eigen helft. De Tricolores heerste, hadden veel balbezit, drongen veelvuldig aan en was het wachten op de verdiende gelijkmaker.

Deze leek er naar een uur spelen ook eindelijk te komen toen een voorzet van Vincent van den Berg bij de tweede paal viel. De inlopende Sekou Sylla kreeg de bal echter niet in het doel gekopt maar zag zijn inzet in het zijnet belanden. Ook een kopbal van Daan Smith en een afstandsschot van Daan Blij troffen geen doel.

Doordat Excelsior Maassluis steeds meer risico moest nemen kwam er achterin meer ruimte voor Spakenburg om er via de counter uit te komen. Jean-Paul van Leeuwen kon zich hierdoor meerdere malen onderscheiden door diverse keren handelend op te treden.

Na vijf minuten blessuretijd floot scheidsrechter Tunnissen voor de laatste maal en verloor Excelsior Maassluis met 1-0 van Spakenburg. Een zeer slechte eerste helft deed Excelsior Maassluis uiteindelijk de das om. De Tricolores zullen zich komende week moeten herpakken van deze zeperd en vooral moeten voortborduren op de tweede helft.

Aanstaande zaterdag komt Scheveningen op bezoek op Sportpark Dijkpolder. De ploeg van John Blok heeft zich herpakt van een slechte start van het seizoen en zijn inmiddels vier wedstrijden op rij ongeslagen. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Interviews:
Bekijk hier de reactie van Dogan Corneille
Bekijk hier de reactie van Daan Smith

Samenvatting:
Bekijk hier de hoogtepunten uit de wedstrijd

Fotoverslag:
Bekijk hier de wedstrijdfoto’s

Karakteristieken:

Spakenburg – Excelsior Maassluis 1-0 (1-0)

Scoreverloop: 7. Vince Gino Dekker 1-0.

Scheidsrechter: Nick Tunnissen

Toeschouwers: 1000

Opstelling Spakenburg: Leon ter Wielen, Jasper Beekhuis, Barry Beijer, Tom van der Neut, Koos Werkman, Jordi Bitter, Kevin Sterling (65. Marlon Versteeg), Everton Pires Tavares, Majid Ghaddari (75. Hero van Lopik), Youri Koelewijn (83. Roy Castien), Vince Gino Dekker.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Stephan Kruithof (76. Milton Klooster), Redouan Omar Ouali, Daan Blij, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno (46. Soufian Charraoui), Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt.

Geel: Tom van der Neut, Roy Castien (Spakenburg), Sefa Kurt, Sekou Sylla (Excelsior Maassluis).

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof
2019-11-17T11:27:54+01:0016 november 2019|