Excelsior Maassluis heeft de thuiswedstrijd tegen Scheveningen met 4-0 gewonnen. Een geflatteerde uitslag die pas in het laatste kwartier tot stand kwam. Invaller Kilian Berkhout brak de wedstrijd in de 73e minuut open met een knap afstandsschot. Hierna was het verzet van de bezoekers gebroken en werd het in korte tijd 3-0. In de blessuretijd bepaalde Vincent van den Berg de eindstand op 4-0.

Zonder Daan Blij (blessure), Kevin Dercks (blessure) en Marouane Afaker (schorsing) maar met Sefa Kurt (terug van een schorsing)  en Luivienno Statia (debuut in de basis) begon Excelsior Maassluis goed aan de wedstrijd tegen Scheveningen. Al na één minuut spelen was het Vincent van den Berg die via goed druk zetten Scheveningen-keeper Björn Bénard in de problemen bracht maar Jeremy Moreno de rebound te wild overschoot.

Milan van Ewijk in duel met Sergi Roeleveld.

De toon was gezet op een zonovergoten Sportpark Dijkpolder. Amper twee minuten later viel de volgende grote kans voor de thuisploeg te noteren. Eerst was het Van den Berg die na een afgeslagen vrije trap kon uithalen waarna Moreno de rebound van dichtbij over het doel schoot. In de 25e minuut moest trainer Dogan Corneille al zijn eerste wissel toepassen. Giovanni da Fonseca leek zijn knie te verdraaien en kon niet verder. Hij werd vervangen door Kilian Berkhout.

Na een goed half uur spelen werd de eerste de beste kans voor Scheveningen bijna meteen afgestraft. Niet kort genoeg dekken zorgde ervoor dat de snelle Barry Rog na een lange sprint voor keeper Jean-Paul van Leeuwen kon komen. De sluitpost kon het te slappe schot gelukkig onschadelijk maken.’

Luivienno Statia (links) stuurt Vincent van den Berg de diepte in.

In de rust moest trainer Dogan Corneille zijn tweede wissel inzetten. Luivienno Statia had teveel last van zijn enkel en moest zich laten vervangen door Robin van der Ende. Het duurde vervolgens lang voordat de wedstrijd echt los kwam in de tweede helft. Pas toen trainer Dogan Corneille er in de 70e minuut voor koos om aanvallender te gaan spelen door verdediger Daan Smith te wisselen voor aanvaller Redouan Omar Ouali ontbrandde de wedstrijd.

Eerst kregen de bezoekers nog een hele grote kans om op voorsprong te komen. Een mooie combinatie tussen Kevin Gomez Nieto, Mehmet Aldogan en Barry Rog in het zestienmetergebied van de Tricolores zorgde ervoor dat de inlopende Joël Donald bijna de bal kon intikken. De invaller kon echter net niet bij de bal komen en ontsnapte Excelsior M aan een achterstand.

Kilian Berkhout viert de bevrijdende 1-0 met ploeggenoten Jeremy Moreno, Stephan Kruithof en Sefa Kurt.

Hierna volgden er vijf geweldige minuten voor Excelsior Maassluis. Eerst was het invaller Berkhout die knap weg draaide bij zijn tegenstander en vervolgens met zijn verkeerde been de bal tussen diverse Scheveningen-spelers door in de verre hoek schoot (1-0). Een bevrijdende treffer voor zowel Berkhout als de gehele ploeg.

Twee minuten later ging Jeremy Moreno een actie aan in het zestienmetergebied van de bezoekers en werd de aanvaller voor de ogen van scheidsrechter Voncken gevloerd door Levi Schwiebbe. De leidsman kon niets anders doen dan een strafschop geven die keurig werd benut door Vincent van den Berg (2-0).

De mooiste treffer van de middag viel drie minuten later. Tobias Kleijweg stuurde vanaf eigen helft de rappe Redouan Omar Ouali de diepte in. De behendige aanvaller bracht de bal bij Moreno die met een mooie één-twee met Vincent van den Berg de bal terug kreeg en oog in oog met Bénard met een geweldige sleepbeweging de doelman voorbij speelde en simpel de 3-0 kon inschieten. Wedstrijd beslist.

Vincent van den Berg zette in blessuretijd de 4-0 eindstand op het scorebord.

In blessuretijd werd het zelfs nog mooier voor Excelsior Maassluis doordat het ook nog 4-0 werd. Wederom was het Vincent van den Berg die tot scoren kwam en hierdoor zijn dertiende treffer van het seizoen maakte. Ondanks dat de overwinning wellicht iets geflatteerd was een uiteraard welkome zege voor de Tricolores.

Aanstaande zaterdag is er vanwege Koningsdag geen speelronde in de Tweede Divisie. Op zaterdag 4 mei staat de volgende wedstrijd op het programma. Excelsior M speelt dan de uitwedstrijd tegen Spakenburg. Op het blauwe gedeelte van de Westmaat wordt er om 15.00 uur afgetrapt.

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof

Excelsior Maassluis – Scheveningen 4-0 (0-0)

Scoreverloop: 73. Kilian Berkhout 1-0, 75. Vincent van den Berg (pen.) 2-0, 78. Jeremy Moreno 3-0, 90+2. Vincent van den Berg 4-0

Scheidsrechter: Thijs Voncken

Toeschouwers: 600

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Luivienno Statia (46. Robin van der Ende), Daan Smith (70. Redouan Omar Ouali), Stephan Kruithof, Vincent van den Berg, Jeremy Moreno, Giovanni da Fonseca (25. Kilian Berkhout), Tobias Kleijweg, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Scheveningen: Björn Bénard, Kevin Gomez Nieto, Ruben Koorndijk, Levi Schwiebbe, Mehmet Aldogan, Jari de Jong, Gio van Ree, Sergi Roeveld (61. Joël Donald), Tim Peters. Brandon Robinson (79. Nabil Haddadi), Barry Rog (81. Esin Gula).

Geel: Luivienno Statia, Daan Smith (Excelsior Maassluis)

Samenvatting

Fotoalbum Excelsior Maassluis – Scheveningen