4 september 2022

Excelsior Maassluis houdt punt over aan duel met FC Lisse

Op bezoek bij promovendus FC Lisse heeft Excelsior Maassluis haar eerste punt van de competitie gepakt. De Tricolores kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via een treffer van Carlito Fermina. Kort in de tweede helft trok de thuisploeg de stand weer gelijk en bleef het vervolgens spannend tot het eindsignaal. Een winnaar kreeg het duel echter niet: 1-1.

Na de nederlaag van vorige week tegen De Treffers (0-2) stond Excelsior Maassluis voorafgaand aan de uitwedstrijd tegen het zo goed uit de startblokken gekomen FC Lisse nog zonder punten. Ondanks dit gegeven hield oefenmeester Dogan Corneille vast aan dezelfde spelers als die vorige week aan de aftrap verschenen. Corneille kon in de Bollenstreek alleen geen beroep doen op Gabri Urbanus, die zijn eerste van de in totaal twee duels schorsing uit zat na zijn opgelopen directe rode kaart. Zodoende schoof Omar El Baad richting de centrale positie en kwam Calvin Tureaij te spelen als rechtsback.

De wedstrijd op een gezellig druk Sportpark Ter Specke was net een kwartier oud toen de eerste de beste kans van Excelsior Maassluis direct in het doel belandde. Aanvoerder Kevin Dercks veroverde op wilskracht de bal, ging een goede combinatie aan met Giovanni Da Fonseca en bediende vervolgens Carlito Fermina uitstekend om de openingstreffer achter doelman Erik Cummins te schieten: 0-1.

Na het doelpunt van Fermina was ook de volgende mogelijkheid voor de bezoekers uit Maassluis. Een corner leek door Gijs Abbas bij de tweede paal binnen te worden gekopt maar de boomlange verdediger kreeg zijn hoofd niet lekker tegen de bal waardoor de inzet ruim naast het doel verdween. Aan de andere kant werd de thuisploeg dreigender en creëerde het bovendien ook enkele kansen. De grootste daarvan was voor Jaap Zwetsloot die op slag van rust Tom Boks op zijn weg vond.

Al vroeg in de tweede helft moest Luivienno Statia zich vanwege een blessure laten vervangen en maakte Jorn Ringelberg - afkomstig uit de eigen jeugdopleiding en momenteel speler van Onder 21 - zijn officiële debuut voor Excelsior Maassluis. De verdediger stond slechts een minuut in het veld toen hij zag dat de Lissenaren de stand weer in evenwicht trokken. Een op het oog ingestudeerde corner kwam op de rand van het zestienmetergebied terecht bij Jeffrey Klijbroek die de bal snoeihard in de touwen werkte: 1-1.

Hierna ontstond er een spannende wedstrijd die beide kanten op kon vallen. Zowel FC Lisse als Excelsior Maassluis lieten zien graag de drie punten aan hun totaal bij te willen schrijven en schotelde het publiek een amusante wedstrijd voor. Toch was de formatie van Corneille in de eindfase het meest dichtbij de overwinning. Zo belandde een schot van invaller Bram Wennekers op de onderkant van de lat en werd de rebound van tevens invaller Dave van Delft ternauwernood van de doellijn gekopt door een Lisse-verdediger.

In de blessuretijd was Wennekers andermaal zeer in de buurt van een doelpunt. In een luchtduel met doelman Cummins kwam de aanvaller als winnaar uit de strijd. Vanuit de draai had de aanvaller echter de pech dat de bal aan de verkeerde kant van de paal verdween. De uitstekend leidende scheidsrechter Sander de Brito Roque floot na vijf minuten blessuretijd voor de laatste keer en kon Excelsior Maassluis haar eerste punt van het seizoen noteren.

Komende woensdag al staat de volgende competitiewedstrijd voor de deur. Dan spelen de Tricolores op het eigen Sportpark Dijkpolder de thuiswedstrijd tegen TEC uit Tiel. De aftrap is die avond om 20.00 uur.

Karakteristieken

FC Lisse - Excelsior Maassluis 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 17. Fermina 0-1, 55. Klijbroek 1-1

Scheidsrechter: Sander de Brito Roque

Opstelling Excelsior Maassluis:
Boks, Tureaij (74. Wennekers), El Baad, Ringeling, Abbas, Statia (54. Ringelberg), Dercks, Van den Beemt, Omar Ouali (74. Van Delft), Da Fonseca (66. Langedijk), Fermina

Foto's Harry Noordhof
Bekijk hier alle foto's