Excelsior Maassluis weet weer hoe het is om een wedstrijd te verliezen. Na twaalf keer op rij ongeslagen te zijn gebleven beleefde de ploeg van trainer Dogan Corneille een totale offday tegen een zeer gretig spelend HHC Hardenberg. De ploeg van Gert Jan Karsten revancheerde zich van de grote nederlaag van vorige week tegen hekkensluiter VVSB (2-5) en ging er verdiend met de overwinning vandoor in Maassluis: 0-2.

Op de overwinning van HHC Hardenberg viel eigenlijk weinig af te dingen. De oranjehemden waren naar Maassluis gekomen om zich ten kosten van alles te herstellen van de kansloze nederlaag van vorige week tegen VVSB. Met veel strijd en passie werd voor iedere bal gestreden.

Het lukte Excelsior Maassluis daarom niet om in de wedstrijd te komen en had het bovendien moeite om gevaarlijk voor het vijandige doel te komen. Die enkele keren dat dit toch lukte was de afwerking onvoldoende om het doelman Ramon Nijland echt moeilijk te maken.

Sterker nog, op slag van rust kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Danny Bouws bij de tweede paal binnen gekopt (0-1). Pas in de laatste minuut voor het rustsignaal kon het thuispubliek opveren toen Kevin Dercks vanuit de rebound van een corner de bal hard voorlangs het doel schoot.

In de tweede helft kwam HHC Hardenberg veel beter uit de kleedkamer dan de thuisploeg. In het eerste kwartier had het zomaar al 0-2 of zelfs 0-3 kunnen staan maar was het aan de paal en keeper Jean-Paul van Leeuwen te danken dat de wedstrijd nog niet vroegtijdig werd beslist. Het bleek uitstel van executie te zijn want na 70 minuten viel de 0-2 alsnog. Een cornerbal werd door alles en ieder gemist en kon Rob van der Leij bij de tweede paal de bal met het hoofd binnenwerken.

Pas in de laatste tien minuten, toen aanvoerder Daan Smith in de spitspositie werd geposteerd, werd Excelsior Maassluis nog enkele malen gevaarlijk. Eerst slalomde Smith hoogstpersoonlijk door de HHC-verdediger heen maar lukte het de verdediger niet om Nijland te passeren. Enkele minuten later had invaller Kilian Berkhout de aansluitingstreffer op zijn schoen maar ging zijn inzet hard voorbij de tweede paal.

Zo eindigde de wedstrijd in een 0-2 nederlaag voor de Tricolores. Volgende week kan Excelsior Maassluis zich revancheren als het wederom een thuiswedstrijd speelt. Tegenstander is dan ”de ploeg in vorm” Koninklijke HFC. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis – HHC Hardenberg 0-2 (0-1)

Scoreverloop: 40. Danny Bouws 0-1, 69. Rob van der Leij 0-2.

Scheidsrechter: Nick Smit

Toeschouwers: 800

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Marouane Afaker, Stephan Kruithof (58. Redouan Omar Ouali), Daan Blij, Jeremy Moreno (67. Kilian Berkhout), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

HHC Hardenberg: Ramon Nijland, Ryan Snelders, Ashwin Manuhutu, Joel Amakodo, Glenn Kobussen, Rob van der Leij, Rens van Benthem (76. Sargon Gouriye), Danny Bouws, Ravelino Junte (39. Derian Reinder), Jurjan Mannes, Shkodran Metaj.

Geel: Daan Blij (Excelsior Maassluis) en Ashwin Manuhutu (HHC Hardenberg).

Samenvatting

Fotoalbum Excelsior Maassluis – HHC Hardenberg: