2 februari 2022

Excelsior Maassluis en SC Feyenoord in evenwicht

De oefenwedstrijd tussen Excelsior Maassluis en SC Feyenoord kreeg afgelopen dinsdagavond geen winnaar. De Tricolores kwamen in het midweekse oefenduel zowel voor als na rust op voorsprong, maar in beide helften brachten de Rotterdammers de score weer in evenwicht. Redouan Omar Ouali en Kaylan Muis namen de treffers voor de thuisclub voor hun rekening.

Het was op Sportpark Dijkpolder een weerzien van oude bekenden. Bij SC Feyenoord, dat dit seizoen uitkomt in de Hoofdklasse, is niet alleen voormalig Onder 21 en Onder 19-trainer Ronald Ermes de oefenmeester. Ook spelers Stephan Kruithof, Jeremy Moreno, Walter Bennett, Samet Dag en Reilly Bakboord hebben een verleden bij de Tricolores.

In de eerste helft kwam Excelsior Maassluis na bijna een half uur spelen aan de leiding via een doelpunt van Redouan Omar Ouali. Met een mooie schijnbeweging omspeelde hij onder meer de Rotterdamse-doelman en werkte hij trefzeker af. Lang kon de thuisclub niet genieten van deze voorsprong. Amper 120 seconden later stond het namelijk al weer gelijk. Rowendly Martijn ontving aan de linkerkant de bal waarna de aanvaller van dichtbij niet faalde: 1-1.

Na rust, waarin beide trainers diverse wissels hadden toegepast, pakte de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille al rap weer een voorsprong. Dave van Delft had een prima lage voorzet in huis op de ingelopen Kaylan Muis, die op zijn beurt vervolgens geen moeite had om de bal tegen het net te schieten: 2-1. Hierna kregen beide teams nog mogelijkheden op een doelpunt, maar waren het de bezoekers uit Rotterdam-Zuid die in de slotfase als enige nog wisten te scoren. Vanuit een corner was het uiteindelijk Walter Bennett die voor de 2-2 eindstand zorgde.

De volgende oefenwedstrijd voor Excelsior Maassluis staat aanstaande zaterdag op het programma. Dan gaan de Tricolores op bezoek bij VV Smitshoek, waar om 14.00 uur zal worden afgetrapt.

Karakteristieken

Excelsior Maassluis - SC Feyenoord 2-2 (1-1)

Scoreverloop: 28. Omar Ouali 1-0, 30. Martijn 1-1, 47. Muis 2-1, 88. Bennet 2-2

Opstelling Excelsior Maassluis
Van der Kleij, El Baad (46. Tureaij), Urbanus, Heuvelman, Abbas, Statia, Van den Beemt (46. De Vos), Dercks (46. Silva Timas), Omar Ouali, Robinson (46. Van Delft), Zandbergen (46. Muis)