In een wedstrijd die meer spannend dan goed was hebben Excelsior Maassluis en Rijnsburgse Boys gelijk gespeeld (1-1). Een voorsprong, welke halverwege de tweede helft door Daan Smith werd gemaakt, werd tien minuten voor tijd onnodig weggegeven. Ondanks deze teleurstelling bleef Excelsior Maassluis voor de elfde keer op rij ongeslagen en staat het op een keurige vierde positie in de Tweede Divisie.

Nog voor dat de wedstrijd begon kreeg de ploeg van trainer Dogan Corneille te maken met een tegenslag. Routinier Vincent van den Berg, die dit seizoen zeer op dreef is, moest in de warming-up afhaken met een eerder deze week opgelopen blessure. In de plaats van Van den Berg mocht Redouan Omar Ouali zijn opwachting maken.

De eerste helft was er een waar maar weinig in gebeurde. De grootste kans was er voor Sefa Kurt. Uit een corner van Stephan Kruithof kopte de verdediger de bal snoeihard over het doel van keeper Richard van Nieuwkoop. Het had zomaar de openingstreffer kunnen opleveren voor de thuisploeg.

Na de helft wissel waren de eerste mogelijkheden voor de bezoekers te noteren. Eerst kwam spits Jeroen Meefout gevaarlijk voor doelman Jean-Paul van Leeuwen, maar hij kreeg de bal niet onder controle. Na een uur spelen verdween een schot van Jeffrey Jongeneelen enkele meters over het doel van de Tricolores.

Pas toen trainer Dogan Corneille in de 66e minuut zijn eerste wissel toepaste en de fysiek sterkte Jeremy Moreno in de ploeg bracht voor Redouan Omar Ouali kreeg Excelsior Maassluis de overhand en werd het gevaarlijk voor het doel van de Rijnsburgers.

Eerst zorgde een vrije trap van Daan Blij voor een scrimmage in het doelgebied van ‘De Uien’ waarbij doelman Van Nieuwkoop met zijn vuisten kon redden. Een minuut later leek de voorsprong dan toch op het scorebord te komen. Jeremy Moreno deed alles goed, liet enkele Rijnsburgers zijn hielen zien, maar schoot oog in oog met Van Nieuwkoop de bal over het doel.

Het bleek voor Rijnsburgse Boys uitstel van executie te zijn. Want wederom een minuut later was het namelijk wél raak voor Excelsior Maassluis. Daan Blij kon rondom het zestienmetergebied ongestoord uit halen. Het schot van de topscorer van de Tricolores werd onderweg van richting veranderd door aanvoerder Daan Smith, wat precies genoeg was om doel te treffen. (1-0).

De thuisploeg had wat het wilde en kon in het laatste deel van de wedstrijd de ploeg uit de Bollenstreek nog meer pijn doen. Het was dan ook aan doelman Van Nieuwkoop te danken dat de wedstrijd niet al definitief werd beslist. Eerst kon de doelman met zijn voeten redding brengen op een schot van Marouane Afaker. In de daaropvolgende rebound zag ook Jeremy Moreno zijn zijn ingezet gekeerd worden door de keeper.

Waar iedereen dacht dat de overwinning voor Excelsior Maassluis binnen was, ging het tien minuten voor tijd toch nog fout. Een dieptebal leek door Robin van der Ende terug gekopt te kunnen worden in de handen van Jean-Paul van Leeuwen. Helaas ging dit gigantisch mis en werd de meegelopen Joël Tillema de lachende derde. De aanvaller kon de bal vervolgens simpel in het lege doel deponeren.

Zo eindigde de wedstrijd toch nog in een gelijkspel en stapte Rijnsburgse Boys als morele winnaar van het veld. Toch zal bij Excelsior Maassluis snel het besef komen dat het bezig is aan een indrukwekkende reeks wedstrijden en dat het met alle vertrouwen de ontmoeting van volgende week tegen IJsselmeervogels zal kunnen aangaan. Op Sportpark De Westmaat zal er om 15.30 uur worden afgetrapt.

Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-0)

Scoreverloop: 71. Daan Smith 1-0, 80. Joël Tillema 1-1.

Scheidsrechter: Stan Teuben

Toeschouwers: 1.000

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Sefa Kurt, Daan Smith, Milan van Ewijk, Stephan Kruithof, Kevin Dercks (72. Sekou Sylla), Giovanni da Fonseca, Marouane Afaker (81. Kilian Berkhout), Daan Blij, Redouan Omar Ouali (66. Jeremy Moreno).

Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Gino Demon, Carlo Opoku, Roderick Gielisse, Masies Artien, Bram Ros, Jeroen Spruijt, Jeffrey Jongeneelen, Furhgill Zeldenrust, Jeroen Meefout (61. Marc Magan), Joël Tillema (85. Edo Knol).

Geel: Daan Blij (Excelsior Maassluis) Gino Demon en Roderick Gielisse (Rijnsburgse Boys).

Samenvatting

Fotoalbum Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys: