Gepubliceerd Op: 5 april 2022

Excelsior Maassluis doet zichzelf te kort met gelijkspel

5 april 2022

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond tijdens de midweekse speelronde in de Jack's League met 1-1 gelijkgespeeld tegen Scheveningen. De Tricolores keken bij rust tegen een 0-1 achterstand aan, waarna Dave van Delft in de tweede helft voor de terechte gelijkmaker zorgde. In de slotfase verzuimde de thuisploeg de overwinning uit het vuur te slepen.

Drie dagen na de 2-3 overwinning op Kozakken Boys stond voor Excelsior Maassluis al de volgende competitiewedstrijd voor de deur. Hoofdtrainer Dogan Corneille kon op deze avond weer beschikken over Kevin Ringeling, die na zijn vijfde gele kaart tegen HHC Hardenberg in Werkendam geschorst was en al als toeschouwers langs de lijn stond. Omar El Baad zat zodoende op de reservebank net als onder meer de niet geheel fitte Kevin Dercks.

Excelsior Maassluis kende net als tegen Kozakken Boys een prima start van de wedstrijd. Al na vijf minuten spelen kwam de opgekomen Calvin Tureaij in kansrijke positie. Doelman Sven van der Maaten had echter een prima reactie in huis en zag ook de rebound van Dave van Delft niet in het doel gaan. Ook hierna hadden de Tricolores het meeste balbezit en nam het vooral middels afstandsschoten het doel van de bezoekers onder vuur. Deze pogingen hadden echter niet het gewenste resultaat.

Na 20 minuten spelen was de eerste de beste kans van Scheveningen direct raak. Voor de zoveelste keer dit seizoen moest Excelsior Maassluis een tegentreffer incasseren via een doodspelmoment. Ditmaal werd een corner via Jari de Jong tot doelpunt gepromoveerd. De Scheveningse verdediger, die voor de gelegenheid het eerste bedrijf op het middenveld speelde, kopte via de binnenkant van de paal raak: 0-1.

In het verdere verloop van de eerste helft raakte Excelsior Maassluis langzaam de controle kwijt en werd het bovendien steeds slordiger. Zo bracht de ploeg zichzelf meerdere malen in de problemen tijdens de opbouw en moest Jean-Paul van Leeuwen handelend optreden bij een schot van Mehmet Aldogan. Met een afgekeurd doelpunt van Dave van Delft en een schot dat over het doel ging via Tureaij creëerde ook de thuisploeg nog enkele kansen maar stond het halverwege het duel wel met 0-1 achter.

In de tweede helft was het vooral eenrichtingsverkeer op Sportpark Dijkpolder. De ploeg van Corneille pakte snel het initiatief en drong de groenhemden steeds verder terug op de eigen helft. De defensie van het team van hoofdtrainer John Blok hield echter knap stand en gooide zich meerdere keren met al haar ziel en zaligheid voor de schoten van de Tricolores. En als de verdediging eenmaal verslagen was stond daar altijd nog doelman Van der Maaten.

Toch moest ook de doelverdediger zich een kwartier voor tijd uiteindelijk gewonnen geven. Een hard afstandsschot van Gabri Urbanus ging via de vingertoppen van Van der Maaten op tegen paal, maar was Dave van Delft er als de kippen bij om de bal alsnog over de doellijn te werken. De aanvaller bracht beide ploegen zodoende weer evenwicht: 1-1.

Scheveningen leek rijp voor de sloop en Excelsior Maassluis had nog een kwartier om de voorsprong op het scorebord te krijgen. De druk op het vijandige doel bleef toenemen en opnieuw was het Urbanus die met een harde poeier Van der Maaten tot een uiterste redding bracht. Ditzelfde recept produceerde Vincent van den Berg enkele minuten voor het eindsignaal. Maar ook op het schot van de aanvoerder had de uitblinkende keeper een uitstekend antwoord. De rebound verdween overigens hierna via Kaylan Muis alsnog over de doellijn maar deze treffer werd terecht afgekeurd wegens een overtreding op diezelfde Van der Maaten.

Zo eindigde de wedstrijd in een puntendelingen was Excelsior Maassluis daar het minst gelukkig mee. Komende zaterdag krijgen de Tricolores een nieuwe kans om wél drie punten in eigen huis te houden. Om 15.00 uur is GVVV de tegenstander op Sportpark Dijkpolder.

Excelsior Maassluis - Scheveningen 1-1 (0-1)

Scoreverloop: 21. De Jong 0-1, 74. Van Delft 1-1

Scheidsrechter: Wim Bronsvoort