Gepubliceerd Op: 30 april 2022

Excelsior Maassluis boekt ruime overwinning op ASWH

30 april 2022

Excelsior Maassluis heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de jacht op directe handhaving in de Tweede Divisie. De ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille won op eigen veld met 3-0 van ASWH en kan hierdoor weer naar boven kijken. Vincent van den Berg (2) en Gabri Urbanus scoorden namens de Tricolores.

Ondanks dat Corneille door de afwezigheid van onder meer Kevin Ringeling (schorsing), Dave van Delft (blessure), Giovanni Da Fonseca (blessure) en Bram Wennekers (blessure) de nodige spelers moest missen speelde Excelsior Maassluis een uitstekende eerste helft.

Al vanaf de openingsfase lieten de Tricolores zien deze middag er alles aan te willen doen om de drie punten in Maassluis te houden. Nadat Urbanus en Brandon Robinson hun schoten nog naast en over het doel van doelman Bryan Janssen zagen belanden was het na een goed kwartier spelen wel raak voor de Tricolores. Bij corner torende Urbanus boven zijn tegenstander uit en kopte hij snoeihard raak: 1-0.

Kort na het openingsdoelpunt van de centrale verdediger deden ook de bezoekers van zich spreken. Jean-Paul van Leeuwen moest zich strekken bij een poging van Jay Brand en enkele minuten later had de doelman geluk dat een vrije trap van Sam van de Kreeke op de lat ging.

Excelsior Maassluis leek wakker geschrokken van deze kansen en pakte vanaf dat moment het initiatief weer terug. Middels een schitterend doelpunt van Van den Berg verdubbelde het bovendien na bijna een half uur de score. De aanvoerder liet van dichtbij, met een bekeken lobje, doelman Janssen kansloos. Toen Van den Berg vijf minuten later er als de kippen bij was toen Janssen een vrije trap van Urbanus losliet en de 3-0 op scorebord zette was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Kaylan Muis had zelfs voor het rustsignaal nog de 4-0 kunnen maken, maar zijn schot verdween net naast.

In de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg. De mee opgekomen Calvin Tureaij ontving de bal in het zestienmetergebied maar zijn schot werd door Janssen met zijn voet gekeerd. Ook Redouan Omar Ouali had de vierde Maassluise treffer van de middag op zijn schoen. Een vrije trap van de technisch begaafde speler ging echter tegen de buitenkant van de paal.

In de slotfase van de wedstrijd wist ASWH bijna nog de eer te redden. Opnieuw mocht Van de Kreeke aanleggen voor een vrije trap maar wederom had de aanvaller de pech dat zijn schot op de dwarsligger terecht kwam.

Zo won Excelsior Maassluis uiteindelijk redelijk eenvoudig van ASWH en deed het uitstekende zaken op de ranglijst. Komende zaterdag reizen de Tricolores af naar Sportpark Duinwetering voor de wedstrijd tegen VV Noordwijk. De aftrap is om 14.30 uur.

Excelsior Maassluis - ASWH 3-0 (3-0)

Scoreverloop: 17. Urbanus 1-0, 25. Van den Berg 2-0, 31. Van den Berg 3-0

Scheidsrechter: Jorn te Kloeze