Gepubliceerd Op: 27 oktober 2021

Excelsior Maassluis boekt overtuigende bekerzege op Westlandia

27 oktober 2021

Excelsior Maassluis heeft dankzij een 2-5 overwinning op Westlandia de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. In Naaldwijk stond het na 45 minuten spelen al 0-2 voor de Tricolores. Na rust werd er uitgelopen naar een 0-4 tussenstand waarna de thuisclub in korte tijd terug kwam tot 2-4. Kaylan Muis maakte kort voor tijd een einde aan alle onzekerheid: 2-5.

Op een sfeervol Sportpark De Hoge Bomen, naar schatting waren er tussen de 1500 en 2000 toeschouwers aanwezig deze avond, trad Excelsior Maassluis aan in dezelfde basisopstelling als in het laatste duel dat met 2-0 werd gewonnen van Kozakken Boys.

De start van de Tricolores was uitstekend. Vanaf de eerste minuut pakte de ploeg van hoofdtrainer Dogan Corneille het initiatief en kwam het direct gevaarlijk voor het doel van de Westlanders. Nadat keeper Jack Morauw eerst nog een antwoord had op een schot van Bram Wennekers was het na bijna een kwartier spelen wel raak voor Excelsior Maassluis. Na een overtreding op Wennekers ging de bal op de stip en schoot Gabri Urbanus zijn ploeg overtuigend op voorsprong: 0-1.

Na de openingstreffer bleef het veldspel ongewijzigd en kreeg Redouan Omar Ouali op het half uur een riante mogelijkheid om de marge te verdubbelen. Morauw kon ternauwernood redding brengen en hield zijn ploeg in de wedstrijd. Kort hierna deed ook Westlandia van zich spreken. Na een fout in de opbouw werd er door de defensie een overtreding begaan op de rand van het strafschopgebied en ging de toegekende vrije trap van Patrick Batist maar net langs de paal. Waar Westlandia moed leek te putten uit deze kans, was het juist Excelsior Maassluis dat doeltreffend was. Via een schitterende aanval, die over meerdere schijven ging, schoot de mee opgekomen Omar El Baad bij de tweede paal raak: 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Het begin van de tweede helft was voor de thuisploeg. Een alles-of-niets offensief om snel de aansluitingstreffer te scoren leverde enkele afstandsschoten op, maar bracht Jean-Paul van Leeuwen niet in de problemen. De eerste mogelijkheid voor de Tricolores was na iets meer dan een uur spelen voor Omar Ouali. De technicus werd uitstekend bediend vanaf de flank door maar zag zijn inzet hoog over gaan.

Vijf minuten later viel alsnog de beslissing in de wedstrijd. Excelsior Maassluis kreeg op zo'n vijfentwintig meter van het doel van Westlandia een vrije trap te nemen. Het schot van Urbanus was hard en werd via de muur zodanig getoucheerd dat de bal over de verbouwereerde Morouw in het doel viel: 0-3. Na diverse wisselingen aan beide kanten viel tien minuten voor het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Clay Ruperti ook nog de 0-4. Invaller Darwin Heuvelman kopte een voorzet bij de tweede paal diagonaal binnen en maakte het feestje compleet.

Heel even leek de spanning nog terug te komen toen Westlandia binnen enkele minuten tot twee keer toe trefzeker was. Eerst waren de Naaldwijkers alert bij een rebound, waarna het even later door het misverstand in de achterhoede ook nog op 2-4 kwam. Het slotakkoord was echter voor Excelsior Maassluis. Daan Blij zag zijn inzet nog gestopt worden door Morauw, maar bij de rebound was Kaylan Muis attent om de 2-5 eindstand op het scorebord te zetten.

Al met al een prima wedstrijd en prestatie van Excelsior Maassluis, dat aanstaande zaterdagavond in de koker zit voor de loting van de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker. Eerder op de dag speelt het in Veenendaal tegen GVVV voor de competitie. De aftrap op Sportpark Panhuis is om 14.30 uur.

Westlandia - Excelsior Maassluis 2-5 (0-2)

Scoreverloop: 13. Urbanus (pen.) 0-1, 38. El Baad 0-2, 64. Urbanus 0-3, 80. Heuvelman 0-4, 82. Brandsen 1-4, 84. Van Ree 2-4, 85. Muis 2-5

Scheidsrechter: Clay Ruperti