In de vierde wedstrijd van de oefencampagne heeft Excelsior Maassluis een overwinning geboekt op Westlandia. Op het eigen sportpark Dijkpolder wisten de Tricolores in een leuke wedstrijd met 2-0 te winnen van de zondag Derde Divisionist. Giovanni da Fonseca en Vincent van den Berg zorgde voor de doelpunten voor het team van trainer Dogan Corneille.

Nu de start van de competitie dichtbij komt wordt de groep waarmee hoofdtrainer richting de wedstrijden toegaat ook een stuk kleiner. Oók omdat Jong Excelsior Maassluis haar eerste oefenwedstrijd speelde tegen Alexandria’66 1 (1-3 winst red.) was de wedstrijdselectie uitgedund en speelde Corneille ruim een uur met hetzelfde team.

Al snel in de wedstrijd lukte het Excelsior Maassluis om op voorsprong te komen. Giovanni da Fonseca liet van dichtbij Westlandia-doelman Edgar Leerdam kansloos (1-0). Hierna kreeg Daan Blij twee riante mogelijkheden om óók tot score te komen. De lat stond echter twee keer een treffer in de weg. In de slotfase van de eerste helft was het vervolgens aan Jean-Paul van Leeuwen te danken dat er niet met een gelijkspel de rust werd ingegaan. De doelman kon redding brengen op schoten van de bezoekers uit Naaldwijk.

In de tweede helft waren er wederom kansen voor beide teams te noteren, maar lukte het de Tricolores om de stand te verdubbelen. Nadat eerst nog een goede kans om zeep werd geholpen was het even later wel raak toen Vincent van den Berg, op het randje van buitenspel, oog in oog met Leerdam niet faalde (2-0). Vlak voor tijd moest Van Leeuwen nog één keer redding brengen op een afstandsschot van Melvin Vissers waardoor er in de stand geen verandering meer kwam.

Excelsior Maassluis speelt zaterdag 17 augustus de volgende wedstrijd in de voorbereiding. Dan reist het team af naar Spijkenisse waar er om 14.30 uur zal worden afgetrapt.

Excelsior Maassluis – Westlandia 2-0 (1-0)

Scoreverloop: 6. Giovanni da Fonseca 1-0, 66. Vincent van den Berg 2-0

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith (65. Robin van der Ende), Stephan Kruithof (65. Mo Taibi), Soufian Charraoui, Daan Blij (73. Redouan Omar Ouali), Vincent van den Berg (73. Jeremy Moreno), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks (65. Kilian Berkhout), Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milton Klooster (65. Etienne Muishout).

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto’s: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof