Excelsior Maassluis zal aanstaande zaterdag de derde wedstrijd van de oefencampagne afwerken. De Tricolores reizen hiervoor af naar Noord-Holland waar in Oostzaan de wedstrijd tegen OFC wacht. Het oefenduel tegen het team van trainer Eric Heerings begint om 14.30 uur.

Met OFC treft Excelsior Maassluis een ploeg die ook het nieuwe seizoen zal uitkomen in de Derde Divisie van de zondagamateurs. Afgelopen seizoen lukte het de Noord-Hollanders om in de nacompetitie mee te doen voor promotie naar de Tweede Divisie. In een waar spektakelstuk tegen ASWH ging het in de slotfase echter fout voor OFC. Door een treffer ver in blessuretijd was het niet OFC maar ASWH dat verder mocht in de nacompetitie. Het team uit Hendrik-Ido-Ambacht promoveerde uiteindelijk door FC Lienden in een tweestrijd te verslaan.

OFC speelde tot nu toe al drie oefenwedstrijden. Op 20 juli werd met maar liefst 5-0 verloren van DVS’33. Een week later herpakte het zich door Sportlust’46 met 2-3 te verslaan maar afgelopen dinsdag moest het haar meerdere in Jodan Boys erkennen (2-0). Excelsior Maassluis kwam dit nieuwe seizoen twee maal in actie. Op bezoek bij Goes wonnen de Tricolores met 1-3 terwijl afgelopen dinsdag in eigen huis met dezelfde cijfers van SC Feyenoord werd gewonnen.

Na vorige week in Zeeland te hebben gespeeld zal Excelsior Maassluis nu dus de provincie Noord-Holland aandoen. Voor toeschouwers die zaterdag niet aanwezig kunnen zijn in Oostzaan bestaat de mogelijkheid om de wedstrijd via ons twitterkanaal (@excelsiorm) te volgen.

Tekst en afbeelding: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub