Excelsior Maassluis won net als vorig seizoen de thuiswedstrijd tegen Katwijk met 3-0. De jarige Vincent van den Berg, hij werd vandaag 30 jaar, werd met twee treffers de matchwinnaar. Waar Katwijk moeite had om de trekker over te halen toonden de Tricolores zich zeer effectief in het benutten van de kansen. Na de thee grote kansen voor beide teams maar wederom was Excelsior M effectiever.

Op een ijskoud maar druk Sportpark Dijkpolder was regerend kampioen Katwijk de eerste tegenstander voor Excelsior Maassluis in de terugronde van de Tweede Divisie. Hoofdtrainer Dogan Corneille had een basisplaats voor Kevin Dercks waardoor Sekou Sylla op de bank begon.

Al in de eerste helft kreeg Excelsior Maassluis het voor elkaar om een riante voorsprong op het scorebord te zetten. In het eerste kwartier was Sefa Kurt al dichtbij bij de openingstreffer. De verdediger kopte een vrije trap van Daan Blij snoeihard over het doel van Katwijk-keeper Ricardo Kieboom. Katwijk kwam op zijn beurt er ook enkele malen gevaarlijk uit maar stuitte steeds op de compacte verdediging van Excelsior Maassluis.

Halverwege de eerste helft kwamen de Tricolores, zei het met het nodige geluk, dan toch op voorsprong. Een te korte terugspeelbal van Katwijk-aanvoerder Robbert Susan werd door Vincent van den Berg onderschept waarna de snelle aanvaller met een sliding de bal achter Kieboom kon werken (1-0).

Amper tien minuten later kon Excelsior M de score zelfs verdubbelen. Vanaf de middenlijn mocht Marouane Afaker ongehinderd een actie maken en had hierna een geweldige steekpass in huis op de gelanceerde Vincent van den Berg, die vervolgens oog in oog met Kieboom geen problemen had om de bal wederom in het doel te schieten (2-0).

Dat de Tricolores uiteindelijk met een 2-0 voorsprong aan de thee konden was een klein wonder. Op slag van rust miste Katwijk namelijk een reuze kans op de aansluitingstreffer. Een 2 tegen 1 situatie werd namelijk pijnlijk om zeep geholpen door Marciano Mengerink. Sefa Kurt was de reddende engel voor Excelsior Maassluis.

In de tweede helft was het zaak voor de thuisploeg om het achterin dicht te houden en te hopen op enkele snelle uitvallen om de wedstrijd definitief te beslissen. Hier slaagde het team van trainer Dogan Corneille met verve in. Op twee grote kansen na, Mengerink raakte na een uur spelen de lat en invaller en oud-Excelsior Maassluis speler Kilian Berkhout mikte een breed gelegde bal net naast, kwam de thuisploeg niet in de problemen.

Sterker nog, de Tricolores kregen genoeg kansen om de 3-0 te scoren. Marouane Afaker stuitte zeker drie keer op de sterk keepende Kieboom totdat het tien minuten voor tijd wél raak was. Een prima voorzet van invaller Sekou Sylla werd met veel overzicht door Giovanni da Fonseca teruggelegd op de ingelopen Afaker, die van dichtbij nu wel raak schoot: 3-0.

Zo won Excelsior Maassluis wederom van Katwijk en stijgt het door de overwinning naar de gedeelde vierde plaats van de ranglijst. Komende zaterdag reist Excelsior M af naar Veenendaal voor de ontmoeting met GVVV. De wedstrijd begint om 15.30 uur en is rechtstreeks te bekijken via FOX Sports.

Excelsior Maassluis – Katwijk 3-0 (2-0)

Scoreverloop: 26. Vincent van den Berg 1-0, 37. Vincent van den Berg 2-0, 82. Marouane Afaker 3-0.

Scheidsrechter: Eric Thijs

Toeschouwers: 1.200

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Sefa Kurt, Daan Smith, Milan van Ewijk, Giovanni da Fonseca,  Stephan Kruithof, Kevin Dercks (90. Walter Bennett), Daan Blij (69. Sekou Sylla), Vincent van den Berg (86. Jeremy Moreno), Marouane Afaker.

Katwijk: Ricardo Kieboom, Guus van Weerdenburg, Robbert Susan, Michiel van Dam, Omar Hamdi (64. Kilian Berkhout), Bart Sinteur, Mike van der Ban (78. Jan-Willem Tesselaar), Joey Jongman, Steven Sanchez Angulo, Marciano Mengerink, Norair Mamedov.

Geel: Daan Smith (Excelsior Maassluis) en Omar Hamdi (Katwijk).

Samenvatting

Fotoalbum Excelsior Maassluis – Katwijk: