In een wedstrijd waarbij de wind een grote hoofdrol speelde, heeft Excelsior Maassluis zich prima gerevancheerd van de nederlaag van vorige week. Tegen De Treffers, een ploeg die na de winterstop nog niet had verloren, werd met 2-0 gewonnen waardoor de ploeg van trainer Dogan Corneille mee blijft doen voor een top-3 klassering.

Na een indrukwekkende minuut stilte voor het afgelopen zondag overleden erelid Karel Parre startte Excelsior Maassluis met een felle tegenwind aan de wedstrijd. Goed voetbal was dan ook nauwelijks mogelijk deze middag al probeerde beide ploegen er het beste van te maken.

De enige echte en meteen ook grootste kans in de eerste helft was voor Vincent van den Berg. De aanvaller kwam één minuut voor het rustsignaal van scheidsrechter Thom Winkels bij een voorzet vanaf de linkerkant goed voor zijn tegenstander maar stuitte hij van dichtbij op doelman Niels Kornelis.

Meteen na rust opende Excelsior M alsnog de score. Daan Blij krulde met zijn befaamde linkerbeen de bal schitterend in de bovenhoek en zette zijn totaal op 14 treffers. De topscorer moest zich korte tijd later wel gedwongen laten vervangen met een blessure. Marouane Afaker kwam voor hem in de ploeg.

Na een uur spelen verdubbelde de Tricolores zelfs de voorsprong. Een vrije trap van Stephan Kruithof werd door de lange Tobias Kleijweg prima binnen gekopt waarmee hij de wedstrijd op slot gooide. Kleijweg, die dit seizoen voor de tweede keer een basisplaats had in het team van hoofdtrainer Dogan Corneille, zou later worden uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

In het verdere verloop van de wedstrijd liet Excelsior Maassluis diverse mogelijkheden liggen om de score verder op te voeren. Zodoende viel er genoeg te beleven op Sportpark Dijkpolder en spaarde Excelsior Maassluis de bezoekers zelfs nog voor een grotere nederlaag. De voorsprong kwam echter nooit meer in gevaar en werd 2-0 de eindstand.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. De wedstrijd in Werkendam begint om 15.00 uur.

Excelsior Maassluis – De Treffers 2-0 (0-0) 

Scoreverloop: 48. Daan Blij 1-0, 63. Tobias Kleijweg 2-0.

Scheidsrechter: Thom Winkel

Toeschouwers: 500

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Daan Blij (52. Marouane Afaker), Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

De Treffers: Niels Kornelis, Frenk Keukens, Bryan Sirvania, Niek Versteegen, Robin Janssen, Lowie van Zundert, Boy van de Beek (77. Aleksandar Jankovic), Coen Maertzdorf, Bas Hendriks (52. Abel Franssen), Ruben Rodriques, Mees Siers.

Geel: Kevin Dercks, Giovanni da Fonseca, Sekou Sylla (Excelsior Maassluis), Lowie van Zundert (De Treffers).

Samenvatting en interviews:

Fotoalbum Excelsior Maassluis – De Treffers