Na vier trainingen in de benen te hebben stond zaterdag als afsluiting van de eerste trainingsweek de oefenwedstrijd tegen Goes op het programma. Hoofdtrainer Dogan Corneille gebruikte al zijn beschikbare spelers en kon zodoende twee verschillende elftallen opstellen. Na een 1-1 ruststand won Excelsior Maassluis uiteindelijk met 1-3 op sportpark Het Schenge.

In de eerste helft had Excelsior Maassluis het vooral in de beginfase lastig met de ploeg die het komende seizoen zal uitkomen in de zaterdag Derde Divisie. De Tricolores werden snel onderdruk gezet en kwamen zodoende achterin enkele keren in de problemen. Na ruim een kwartier gespeeld te hebben kwam de thuisploeg dan ook terecht op voorsprong door een schot dat onder keeper Jean-Paul van Leeuwen doorging. Pas in het laatste gedeelte van de eerste helft kreeg Excelsior Maassluis meer vat op de Zeeuwen en dat resulteerde tien minuten voor rust in de gelijkmaker van Daan Smith. Met het bovenbeen kon de aanvoerder de bal van dichtbij binnenwerken (1-1).

In de tweede helft verscheen er een totaal nieuw Excelsior Maassluis aan de aftrap. In tegenstelling tot de eerste helft had de ploeg van Corneille nu vanaf het begint een overwicht en was het meerdere malen gevaarlijk voor het doel. Na bijna een uur spelen kreeg Jeremy Moreno de bal in het zestienmetergebied aangespeeld en wist de aanvaller vanuit de draai raakt te schieten (1-2). Tien minuten voor tijd besliste Sekou Sylla de wedstrijd definitief door de keeper van de thuisploeg te omspelen en de bal in het lege doel te schieten (1-3). Eerder in de wedstrijd raakte Sylla al de paal.

Aanstaande dinsdag hervat Excelsior Maassluis de oefencampagne met een thuiswedstrijd tegen SC Feyenoord. De wedstrijd op sportpark Dijkpolder begint om 19.30 uur en is uiteraard gratis te bezoeken.Goes – Excelsior Maassluis 1-3 (1-1)
34. Daan Smith 1-1, 57. Jeremy Moreno 1-2, 79. Sekou Sylla 1-3

Opstelling eerste helft: Jean-Paul van Leeuwen (K), Dimitri Poortvliet, Daan Smith, Robin van der Ende, Redouan Omar Ouali, Daan Blij, Vincent van den Berg, Giovanni da Fonseca, Milton Klooster, Manasse Labid, Jamilio Valies.

Opstelling tweede helft: Kristijan Nikolic (K), Mo Taibi, Soufian Charraoui, Jeremy Moreno, Kilian Berkhout, Sekou Sylla, Jamie den Hartog, Etienne Muishout, Mohamed Ouhammou, Daan van der Harst, Joël Meijnckens

Tekst: Excelsior Maassluis Media/Jesse Lub
Foto: Excelsior Maassluis Media/Harry Noordhof