Wedstrijd nummer vier in de tweede divisie bracht Excelsior M naar Wijdewormer. Daar is in een zeer landelijke omgeving het trainingscomplex van AZ uit het niets verrezen. We troffen het want dit complex werd deze dag geopend door niemand minder dan Louis van Gaal, met zijn Truus en diverse andere bekende Nederlanders in zijn kielzog. Louis en zijn gezelschap namen ook plaats op de tribune bij de aftrap van de wedstrijd, hoewel zij het de tweede helft voor gezien hielden.

Excelsior M kampt op dit moment met wat blessures. Robin van der Ende mistte voor het eerst sinds mensenheugenis een wedstrijd, Niels Redert heeft nog altijd last van een middenvoet en Kilian Berkhout blijft waarschijnlijk nog een aantal weken aan de kant met een kwetsuur aan de hamstring. Trainer Rijsdijk posteerde daarom Michael Poeljes als linksachter, Elson Almeida op rechts en Daniel Furtado Oliveira op links voorin. De weer herstelde Vincent van den Berg maakte zijn opwachting rechts voorin.

De meegereisde supporters zagen jong AZ wat scherper uit de startblokken komen. Jong AZ is een elftal met veel beweging en lopende spelers waarmee Excelsior M het even moeilijk had. Echte kansen creëerden de Alkmaarder overigens niet; de verdediging bleef relatief eenvoudig overeind al moest Poeljes wel even wennen aan zijn linksback positie.

Na een minuut of tien nam Excelsior M het initiatief over en drong AZ terug. De Maassluisse supporters gingen er eens goed voor zitten want de Tricolores speelden zeer goed. Helaas werd een individuele fout noodlottig. Elson verspeelde wat ongelukkig de bal op het middenveld en was plots de klasse van Jong AZ. Met twee passes lag de bal bij Myron Boadu, slechts 15 jaar, die keeper van Leeuwen kansloos liet. Die domper moest Excelsior M even verwerken maar gelukkig pakten ze de draad weer snel op. We zagen prima aanvallen over de vleugels waarbij de AZ doelman enkele keren handelend moest optreden. Na een flitsende aanval over recht via Vincent van den Berg en Elson werd Daniel Furtado een niet te missen kans geboden die vervolgens de 1-1 ruststand op het bord zette. Een logische stand op dat moment. In de bestuurskamer hoorden wij van de Alkmaarders dat Excelsior M de beste tegenstander waartegen ze gespeeld hebben dit seizoen. Een compliment dat op zijn plaats was.