Excelsior M heeft zichzelf een zeer slechte dienst bewezen door van Jong Sparta te verliezen. In een troosteloze ambiance kwam het nog wel via Sefa Kurt op voorsprong maar in de tweede helft gaf de ploeg van Jeroen Rijsdijk niet thuis. In de laatste 10 minuten profiteerde Jong Sparta optimaal van het geklungel aan Maassluise zijde en boekte daarmee haar eerste overwinning in dit seizoen.

Het affiche was vooraf schitterend. Voetballen op het Kasteel is toch waar vele voetballers naar uit kijken maar in een ambiance als afgelopen zaterdag is het verre van leuk.

De Sparta-mars schalde door de luidsprekers toen de heren het veld op kwamen, gadegeslagen door slechts een handje vol toeschouwers die een plekje hadden gevonden aan de ‘Kasteel-zijde”.

Een kleine 250 toeschouwers wel te verstaan in een wedstrijd die betiteld werd als een derby. Dergelijke toeschouwersaantallen bij wedstrijden in de 2e Divisie is bedenkelijk en kan nooit de bedoeling zijn geweest van de KNVB. De realiteit is echter dat door het aanvangstijdstip velen de weg naar het voetbalveld kennelijk niet willen maken. Geen gezonde ontwikkeling.

Tot zover de randzaken; dan nu het voetbalgedeelte.

Excelsior M begon zonder de geblesseerden Kevin Dercks, Kilian Berkhout en Robin van der Ende. Niels Redert maakte zijn opwachting in de basis en ook Daniel Furtado Oliveira verscheen aan de aftrap. De Tricolores begonnen ongeconcentreerd want binnen 4 minuten was Jong Sparta gevaarlijk via Ilias Alhaft die zijn schuiver op de paal zag belanden.

Excelsior M grossierde in balverlies waar overigens ook Jong Sparta niet tot acceptabel voetbal kwam. Gaandeweg werd Excelsior M wel wat sterker dan de Spartanen wat o.a. resulteerde in een 100% kans voor Vincent v.d. Berg. Helaas ging deze kans verloren. Niet veel later had Elson een mooie passeeractie in huis die hem uiteindelijk voor de Sparta goalie bracht. Elson besloot met een schot op de lat. Pech dus voor Excelsior M dat wel vanaf dat moment besefte dat het door moest drukken. In de 36e minuut viel dan toch de openingstreffer. Sefa Kurt was in een scrimmage voor het doel van Bryan Janssen de laatste die zijn voet tegen de bal kon zetten en daarmee Excelsior M op een 0-1 voorsprong bracht. Daarmee brak ook de ruststand aan.

In de tweede helft was het niet best wat beide ploegen op de mat wisten te leggen. Vooral bij Excelsior M ging er erg veel mis en grossierde de ploeg in foute passes en balverlies. De onrust die daardoor in de ploeg sloop was voelbaar op de tribune waar de Excelsior M-supporters vreesden voor de gelijkmaker. Sparta was via Finn Stokkers en Rick Ketting twee keer gevaarlijk maar gelukkig stond het Sparta vizier niet op scherp. Excelsior M slaagde er maar niet in de wedstrijd naar zich toe te trekken en moest toezien dat Sparta steeds meer moed putte uit de geboden ruimtes die ontstonden. Uiteindelijk viel de gelijkmaker dan toch. Bij die gelijkmaker van Lovette Felicia was het overigens ‘Comedy Capers” in de Maassluise achterhoede.

Dan maar een gelijkspel was wat velen dachten op de Kasteeltribune, maar helaas zat dat er zelfs niet in. In de slotminuut leed Quinten Albertus slordig en volkomen onnodig balverlies. Van terug verdedigen was al helemaal geen sprake waardoor uiteindelijk Deroy Duarte de winnende achter de kansloze Jean Paul van Leeuwen kon schieten (2-1).

Een nederlaag die hard aan zal komen in het Maassluise kamp. Er zullen ongetwijfeld harde woorden zijn gevallen in de kleedkamer want het was niet best wat de heren op de mat wisten te leggen.

Woensdag komt Heracles op bezoek. Ook die ploeg beleeft een matige seizoenstart en dus worden er kansen voor de ploeg van Jeroen Rijsdijk toegedacht. Een gedachte die snel in de prullenbak kan als de ploeg hetzelfde niveau op de mat gaat leggen als tegen Jong Sparta!
Excelsior M kennende zullen ze dat niet laten gebeuren en mogen we een tot op het bot gemotiveerd Excelsior M verwachten die het de ploeg uit Almelo flink lastig zal gaan maken.