Na enkele tegenvallende resultaten in de afgelopen weken is Excelsior M uit het dal gekropen. Door een ruime 9-3 overwinning staan de mannen van Peter van Vliet in de middenmoot van de 2e klasse.

Excelsior M had wat goed te maken na de zeperd tegen Schipluiden en dat was vanaf de start te merken. Vanaf minuut één werd er scherp verdedigd en ging de bal in hoog tempo rond. Voor Tutor gold praktisch hetzelfde. De TU studenten vielen enthousiast aan en hielden de verdediging gesloten. Gevolg: een op en neer golvend spel zonder doelpunten.

Het was Excelsior M dat een einde maakte aan deze droogte. Na een goede redding gooide keeper Niels Berrevoets de bal strak naar Dani Gonzalez die hiermee direct op de keeper af ging en niet faalde: 1-0 en de voorsprong voor Excelsior M. Een counter uit het boekje.

Gek genoeg brak hiermee de minste fase van Excelsior M aan. Wellicht de onzekerheid nadat enkele weken op rij een voorsprong werd weggeven. Wat de reden ook was, Tutor kreeg wat meer grip en drukte Excelsior M terug. Binnen enkele minuten bogen zij de achterstand om in een 1-2 voorsprong waardoor Excelsior M weer opnieuw moest beginnen.

Zo snel als Tutor het spel om had weten te draaien, zo snel lukte dat Excelsior M ook. Nog voor rust creëerde de ploeg van Peter van Vliet kans op kans op de gelijkmaker maar deze vielen niet. In de tweede helft was er echter geen houden aan.

Na een gele kaart voor Tutor (wat in de zaal een tijdstraf betekent) was het eerst Jesse van Gastel die de man-meersituatie goed uitbuitte en met een bekeken schot de 2-2 noteerde. Niet lang daarna (het was inmiddels weer 5 tegen 5) draaide Dani Gonzalez zich goed vrij tussen twee man, schoot de bal overtuigend binnen en zette daarmee de dikverdiende 3-2 voorsprong op het scorebord.

In het vervolg liet Excelsior M zich niet meer verrassen. Het grote verschil met de eerste helft en eerdere wedstrijden? De kansen werden afgemaakt. Rick Andreae zorgde eerst voor een comfortabelere voorsprong door een prachtig afstandschot via de onderkant van de lat, Tom sprong en Michael Stigter (penalty) breidden de voorsprong verder uit naar 6-2.

Excelsior M speelde vanaf dat moment een gewonnen wedstrijd en gaf Tutor geen moment meer het gevoel dat er iets te halen viel. Dat ze er nog één maakten mocht niet baten, Excelsior M maakte er via Dani Gonzalez, Jasper Koogje en Rick Andreae namelijk nog drie waardoor de eindstand van 9-3 werd bereikt.

Een hoopegevende, mooie overwinning die vertrouwen geeft voor de komende speelronden. Jammer genoeg is er komende week eerst een bekerronde, gevolgd door een vrije week. Pas over drie weken kan Excelsior M dus weer op jacht naar drie punten in de competitie. Tegenstander is dan WIA 10 met o.a. Excelsior M oud-gediende Hans Jörgen Nicolai in de gelederen.