Op bezoek bij regerend landskampioen Katwijk heeft Excelsior M een knappe 2-4 overwinning geboekt. Al bij rust stonden de Tricolores met 0-2 voor. Giovanni da Fonseca, Daan Smith, Vincent van den Berg en Daan Blij zorgden voor de Maassluise treffers deze middag.

Na de midweekse wedstrijd om de KNVB Beker tegen regerend Landskampioen PSV moest Excelsior Maassluis enkele dagen later aantreden tegen Katwijk, de regerend kampioen van de Tweede Divisie. Een zware opgave voor de mannen van trainer Dogan Corneille.

Door een blessure bij Sekou Sylla kreeg Giovanni da Fonseca zijn kans van de technische staf om zijn debuut in de basis te maken. Da Fonseca, wederom een speler die is doorgestroomd vanuit de eigen jeugdopleiding, greep deze kans met beide handen, speelde een prima wedstrijd, en zorgde met een geplaatst schot na ruim een half uur spelen voor de openingstreffer (0-1).

Op het moment dat de openingstreffers viel hadden beide teams al de score kunnen openen. Al in de openingsminuut raakte de thuisploeg via een vrije trap van Joey Jongman de lat en kwam Excelsior M goed weg. Vervolgens kreeg Daan Blij halverwege de eerste helft een niet te missen kans aangeboden door Maroaune Afaker. Doelman Ricardo Kieboom kon echter van dichtbij de bal redden.

Nadat Da Fonseca dus wél voor de openingstreffer had gezorgd was het kort voor het rustsignaal van scheidsrechter Stan Teuben wederom raak voor de Tricolores. Een perfect genomen vrij trap van Stephan Kruithof werd door aanvoerder Daan Smith raak gekopt. Zodoende ging Excelsior M met een heerlijk gevoel aan de thee.

In de tweede helft wisselde Katwijk meteen twee keer en was het duidelijk dat de ploeg van trainer Jack van der Berg er een schepje bij zou doen. Echter niet van dit alles was waar. Excelsior Maassluis pakte het heft in handen en kwam zodoende wederom gevaarlijk voor het Katwijkse-doel.

Nadat eerst Daan Blij al een grote kans kreeg was het een minuut later wél raak voor Excelsior M. Vincent van den Berg mocht ongestoord door de as van het veld een solo inzetten die de aanvaller rustig en koelbloedig wist af te ronden: 0-3. De wedstrijd leek gespeeld maar niets was minder waar.

Nadat de lat een vierde treffer voor Excelsior M in de weg stond bij een schot van Daan Blij begin Kevin Dercks een ongelukkige als onnodige overtreding op Joey Jongman in het zestienmetergebied. Scheidsrechter Teuben legde de bal op de stip. Voor Robbert Susan een koud kunstje om de aansluitingstreffer te maken (1-3). Toen Marciano Mengerink een kwartier voor tijd de 2-3 binnen kopte leek de spanning weer helemaal terug te zijn.

Gelukkig voor de Tricolores bleef het bij deze opleving van de regerend kampioen. De thuisploeg zou geen enkel moment meer gevaarlijk voor het doel van Jean-Paul van Leeuwen komen. Dit kwam mede doordat Daan Blij de wedstrijd in de 81e minuut definitief besliste. De topscorer van Excelsior Maassluis kreeg de bal van Milan van Ewijk waarna Blij de bal keurig in de lange hoek krulde (2-4).

Een lekkere overwinning voor Excelsior M dat nu met 10 punten uit 6 wedstrijden terug te vinden is in de top van de middenmoot. Komende zaterdag komt het Spakenburg van oud-Excelsior M trainer John de Wolf op bezoek op Sportpark Dijkpolder. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Katwijk – Excelsior Maassluis 2-4 (0-2)

Scoreverloop: 34. Giovanni da Fonseca 0-1, 42, Daan Smith 0-2, 55. Vincent van den Berg 0-3, 70. Robbert Susan (strafschop) 1-3, 76. Marciano Mengerink 2-3, 81. Daan Blij 2-4

Scheidsrechter: Stan Teuben

Toeschouwers: 1.021

Opstelling Katwijk: Ricardo Kieboom, Omar Hamdi, Robbert Susan, Guus van Weerdenburg, Steven Sanchez Angulo, Joey Jongman, Jordy Hilterman (46. Jan Willem Tesselaar), Damiano Schet, Bart Sinteur, Kay Blokland (63. Killian Berkhout), Marciano Mengerink.

Opstelling Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Robin van der Ende, Marouane Afaker (80. Niels Redert), Stephan Kruithof, Daan Blij, Vincent van den Berg (86. Assad el Harti), Giovanni da Fonseca, Kevin Dercks, Sefa Kurt, Milan van Ewijk.

Gele kaarten: Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Vincent van den Berg, (Excelsior Maassluis).

Samenvatting: