Excelsior Maassluis heeft de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. Op het trainingskamp in Torremolinos werd SteDoCo, uitkomend in de Derde Divisie, met 2-1 verslagen.

De eerste helft liet hoofdtrainer Dogan Corneille de spelers die de afgelopen weken in de basisopstelling stonden starten. Alleen Kevin Dercks (niet aanwezig in Spanje vanwege werkzaamheden) en Giovanni da Fonseca (blessure) konden niet aan de aftrap verschijnen.

Op het kunstgras van Estadio Guadalmar opende Excelsior Maassluis na een kwartier spelen de score. Een mooie pass van Robin van der Ende werd knap uit de draai, in de korte hoek, binnen geschoten door Redouan Omar Ouali (1-0). Hierna kwamen de Tricolores enkele malen goed weg doordat onder andere een bal op de lat werd geschoten door SteDoCo.

In de tweede helft wisselde Corneille op een enkeling na alle spelers. Dit team legde een prima tweede helft op de mat en kwamen ook verdiend op 2-0. Een schot van Reilly Bakboord kwam via de onderkant van de lat weer het veld in, maar de attente Jeremy Moreno kopte alsnog de bal over de doellijn.

Dezelfde Moreno had enkele minuten later de 3-0 kunnen en moeten maken. Nadat hij de keeper al omspeelt had schoot de aanvaller, met tegenstand in zijn rug, de bal naast het doel.

Aan de andere kant was het wel raak en mocht de ploeg uit Hoornaar via een strafschop de aansluitingstreffer maken. Hierna zou er niet meer gescoord worden door beide teams.

Zo won Excelsior M dus zijn eerste wedstrijd van 2019 en speelt het dinsdag wederom. Dan is om 11.00 uur SV Urk de tegenstander.

Excelsior Maassluis – SteDoCo 2-1 (1-0)

Scoreverloop: 13. Redouan Omar Ouali 1-0, 63. Jeremy Moreno 2-0, 77. Ricardo Samoender (pen.) 2-1.

Opstelling 1e helft: Jean-Paul van Leeuwen, Robin van der Ende, Sefa Kurt, Daan Smith, Milan van Ewijk, Sekou Sylla, Stephan Kruithof, Daan Blij, Marouane Afaker, Vincent van den Berg, Redouan Omar Ouali.

Opstelling 2e helft: Jari Duijvestijn, Robin van der Ende, Walter Bennett, Jamie den Hartog, Michael Poeljes, Mo Taibi, Niels Redert, Mohammed Ouhammou, Redouan Omar Ouali, Jeremy Moreno, Reilly Bakboord.