Op bezoek bij Kozakken Boys heeft Excelsior Maassluis de volle winst meegenomen. Pas in het laatste kwartier kwam de overwinning tot stand door een benutte strafschop van Stephan Kruithof en een treffer in de blessuretijd van Kevin Dercks.

Zonder de geblesseerde topscorer Daan Blij begon Excelsior Maassluis sterk aan de wedstrijd in Werkendam. Al binnen vijftien seconden hadden de Tricolores al op voorsprong kunnen komen. Op inzetten van Sekou Sylla en Marouane Afaker konden Doelman Nils den Hartog in eerste instantie en Tim Eekman in tweede instantie een vroege achterstand voor hun ploeg voorkomen.

De bijna duizend toeschouwers op Sportpark De Zwaaier werden in het verdere verloop van de eerste helft niet getrakteerd over veel hoogtepunten en zagen zowel Marouane Afaker als Leon Bot een kans krijgen met hun hoofd. In beide gevallen werd de bal rechtop de doelman gekopt.

Ook in de tweede helft waren de kansen voor beide teams schaars en leek de wedstrijd lange tijd te eindigen in een bloedeloze 0-0. Tot een kwartier voor tijd een ingooi van Milan van Ewijk via het hoofd van Tobias Kleijweg bij Vincent van den Berg terecht kwam en Sander Heesakkers een overtreding op de aanvaller begin. De toegekende strafschop was vervolgens een koud kunstje voor Stephan Kruithof (0-1)

In de eindfase was de thuisploeg naarstig op zoek naar de gelijkmaker en kreeg Leon Bot tot twee keer toe een grote kans hiervoor. Jean-Paul van Leeuwen wist zijn doel echter schoon te houden. Het slotakkoord was voor de ploeg van Dogan Corneille. De trainer zag Kevin Dercks in de laatste minuut van blessuretijd de wedstrijd beslissen door de 0-2 langs doelman Den Hartog te schuiven.

Een knappe overwinning voor Excelsior M dat door de overwinning een einde maken aan een reeks van 8 wedstrijden waarin Kozakken Boys ongeslagen bleef. Iets wat de overwinning nog meer glans wist te geven.

Komende zaterdag speelt Excelsior Maassluis de thuiswedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. De wedstrijd tegen het team van Jeroen Rijsdijk en Kevin Ringeling begint om 14.30 uur op Sportpark Dijkpolder.

Kozakken Boys – Excelsior Maassluis 0-2 (0-0)

Scoreverloop: 74. Stephan Kruithof (pen.) 0-1, 90+3. Kevin Dercks 0-2.

Scheidsrechter: Martijn Vos

Toeschouwers: 950

Kozakken Boys: Nils den Hartog, Quentin Jakoba, Jeffrey van Nuland, Tim Eekman, Leon Bot, Sander Heesakkers (85. Sven van Ingen), Sanny Monteiro, Jeffrey Rijsdijk (77. Robert Mutzers), Gwaeron Stout, Charlton Vicento (65. Don Bolsius), Ahmed el Azzouti.

Excelsior Maassluis: Jean-Paul van Leeuwen, Daan Smith, Stephan Kruithof, Sefa Kurt, Tobias Kleijweg, Kevin Dercks, Sekou Sylla, Giovanni da Fonseca, Milan van Ewijk, Vincent van den Berg, Marouane Afaker (80. Jeremy Moreno).

Geel: Leon Bot, Jeffrey van Nuland (Kozakken Boys), Tobias Kleijweg, Milan van Ewijk, Jeremy Moreno (Excelsior Maassluis)

Samenvatting en interviews

Fotoalbum Kozakken Boys – Excelsior Maassluis