In het kader van het 100-jarig bestaan speelde Excelsior M afgelopen donderdag een jubileumwedstrijd tegen zondag-Derde Divisionist Westlandia uit Naaldwijk. De band tussen Excelsior M en Westlandia is erg goed en bovendien zijn diverse businessclubleden aan beide verenigingen verbonden.

Onder leiding van oud-prof scheidsrechter Roelof Luinge was het Excelsior M dat goed uit de startblokken kwam. Al binnen 5 minuten was het aanvoerder Niels Redert die de Tricolores op voorsprong schot (1-0). Na een kwartier spelen verdubbelde de thuisploeg de score nadat Vincent van den Berg oog-in-oog met Westlandia-doelman Edgar Leerdam geen fout maakte (2-0).

Excelsior M liet behoorlijk voetbal zien en ook Westlandia probeerde er een leuke wedstrijd van te maken met diverse combinaties. Halverwege de eerste helft deden de Naaldwijkers dan ook iets terug via Brandon Tichem (2-1).

In de tweede helft kwam er geen verandering meer in de score, al kregen beide teams nog wel een aantal mogelijkheden op een doelpunt.

Komende dinsdag speelt Excelsior M de halve finale van de Voetbal Rijnmond Cup. Nadat de wedstrijd op bezoek bij Rijsoord afgelopen dinsdag niet doorging in verband met het noodweer wordt er dinsdag opnieuw afgereisd naar Ridderkerk. De wedstrijd begint om 20.00 uur.